Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at

September 02, 2006

Mijn eigen content als reading list

Ik word helemaal enthousiast van OPML en dat in combinatie met Grazr. Zo heb ik nu in de rechterkolom een venster staan waarin je de webfeeds van andere weblogs die ik lees kunt zien. Je ziet niet alleen een lijstje van de webfeeds, maar je kunt er ook op doorklikken naar de lijst met berichten en zelfs de berichten lezen als je verder klikt op een titel. En als je in een bericht op de titel klikt ga je naar het betreffende bericht op die wbelog. Als je de webfeed handig vindt kun je hem met je rechtermuisknop kopiëren en in je eigen feedreader plakken. Zo kun je dus lekker grazen door mijn feeds. Het linkerbalkje in dat venster is een soort schuifje waarmee je steeds terug kunt. Gaaf he. Je ziet trouwens deze toepassing vaker. Zo heeft Fred ook een Grazr Reading List en Marjolein ook (speciaal over RSS).
Maar nu to-the-point. Ik dacht waarom biedt ik al mijn eigen content zo niet aan in een reading list? Dan kun je in een opslag zien wat er allemaal is en wat daar voor berichten in zitten. Of foto's of video's, of.... Tja kan natuurlijk van alles zijn. Dus daarom hier neer gezet: My Content Reading List in Grazr. Alle content van mijn weblogs, foto's video's, reactie die ik andere weblog feef, online archieven, etc. Klik maar eens rond en pak de feed die je aanspreekt en plak die in je reader. De meeste content is natuurlijk van deze weblog, namelijk de categorieën als aparte feed. Maar je vindt ook een webfeed met alleen de reacties, of samenvattingen van de postings, of postings inclusief reacties. Kortom: voor elk wat wils. Dit is dus The Long Tail van mijn content ;-)
En ik hoef nu al die webfeeds maar op één centrale plaats bij te houden, nl. in Bloglines. Door vanuit Bloglines een export te maken, krijg automatisch een opml file. En die bied ik aan bij Grazr. Vandaar. Ik moet nog even nadenken waar ik dit venster ergens neer zet in de zijkolom. Ik heb hem maar even rechts onder My Reading List gezet.
Vind jij dit een handig hulpmiddel?

Update 4 sept.: Ik heb nu 2 opml gecombineerd: My Reading List en My Content tot 1 opml. Die zie je nu rechts staan.

 

grazr

Technorati tags: , , ,


September 01, 2006

Mijn reading list lezen met Grazr

Ik ben wat aan het experimenteren met OPML en reading lists. Daarvoor heb ik onderstaande tool Grazr gebruikt. Wel met een omweg, want vanuit Feeddemon/NewsGator kreeg ik geen geldige OPML file. Daarom heb ik mijn feeds even in Bloglines geimporteerd en daarna een export gemaakt naar OPML. Die file is wel goed zoals je hieronder ziet. Het mooie is dat je kunt klikken op de rubriek en daarna de titel en zelfs het bericht kunt lezen. Als je terug wilt gebruik je de slider aan de linkerkant. Mooi! Zo kun je dus de feeds die ik lees ook hier lezen.
Ik wil het nog in de zijkolom toevoegen, maar om de een of andere reden pakte dat nog niet goed uit. Mooi toch om zo eens 'rond te grazen' in feeds om te zien of er wat tussen zit.
Wil je het zelf eens uitproberen? Dan kun je gewoon je hier je feed of opml aanbieden. Je hebt heen account nodig of zo.

Update: oeps. Dat gaat toch nog niet goed. Vreemd. Als ik een voorbeeld bekijk met TypePad dan zie ik mijn feeds. En op de weblog zijn ze er niet. Hetzelfde probleem dus als met de zijkolom. Iemand een idee?

Update2: problems solved! Ik zie nu (even) mijn eigen webfeeds, want ik heb Norton Internet Security uit staan. Het blijkt dat Norton Internet Security (en andere Norton Security packages) niet samen werkt met Grazr. Norton, blijkt javascripts in alle webpagina's te zetten om de veiligheid te checken. Grazr komt volgende week over 2 weken met een nieuwe Grazr loader die hiermee om kan gaan. Fijne support van Grazr. Snelle response en meteen het probleem opgelost!

Technorati tags:

grazr

August 22, 2006

Web 2.0: Wat is het nu eigenlijk?

Via Joost Bekel kwam ik deze video tegen van Michael Arrington van Techcrunch. Hij had een aantal CEO's van startups bijeen. Even op een rijtje wie allemaal hun mening geven over Web 2.0 in deze video:

Aaron Cohen (Bol), Scott Milener and Steven Lurie (Browster), Keith Teare (edgeio), Steven Marder (Eurekster), Joe Kraus (JotSpot), Jeremy Verba (Piczo), Auren Hoffman (Rapleaf), Chris Alden (Rojo), Gautam Godhwani (Simply Hired), Jonathan Abrams (Socializr), David Sifry (Technorati), Matt Sanchez (Video Egg) and Michael Tanne (Wink)

 

 

 

Als je deze video te lang vindt, kun je ook onderstaande samenvatting bekijken. Die is gemaakt door Robin Good en duurt maar 3 minuten. En als je gewoon de tekst wilt lezen dan kan dat ook bij Borderleap's transcript.

 

Technorati tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Continue reading "Web 2.0: Wat is het nu eigenlijk?" >>

August 17, 2006

Binnen!

books0003

 

Relevante andere berichten op deze weblog: 


August 14, 2006

Microsoft lanceert eigen gratis weblog software

Daar is ie dan: Windows Live Writer. Je kunt de weblog software gratis downloaden. Het gaat samenwerken met Windows Live Spaces. Ik heb het nog niet bekeken, maar het lijkt me interessante genoeg om hier te melden. Op de weblog van Windows Live Writer Team is al heel wat informatie met plaatjes hoe het er uit ziet voorhanden. Dus wat let je om het eens uit te proberen. Ik ga er in ieder geval later eens goed voor zetten. Zeker om dat het TypePad ondersteunt en MovableType!
Zouden nu meer mensen door gaan krijgen dat weblogprogramma’s e.d. gewoon onderdeel van onze softwarebundel gaan uit maken?

Technorati tags: , ,


Thumbnails van je links in je postings

Ik heb een aardige tool gevonden die je links in je berichten laat zien als thumbnail, als plaatje dus. Voor zover mogelijk zie je dan de website die onder de url zit. Als je dan met de muis over een link gaat zie je dat plaatje. Voegt dus context toe aan een link. Ik vind het wel mooi om eens mee te experimenteren.
Ik kwam via Marjolein Hoekstra’s posting over Link Thumbnail (bekijk hier de onderliggende plaatjes maar eens). Link Thumbnail is een idee van Arc90. Je kunt in hun posting lezen hoe je het toe voegt. Met scriptjes en al. Het is wel zo dat nu Alexa Thumbnails verkocht wordt er wellicht een kink in deze kabel komt, omdat providers van de thumbnails moeten zullen gaan betalen. En dan is het wat mij betreft sowieso afgelopen met dit dingetje hier.
Wat vind jij van deze service? Stoort het je, voegt het iets toe, vind je het maar niks?

Technorati tags:


Technorati Tags:

July 31, 2006

Web 2.0 innovatie uit de polder: primeur Winkwaves

Zojuist kreeg ik de primeur van Rene Jansen van Winkwaves. Watvindenwijover.nl krijgt nl. nieuwe functionaliteiten. Namelijk een Expert en Leestafel functie. Het is precies wat het zegt. Je kunt expert worden binnen watvindenwijover.nl en op de leestafel liggen pro-actief leuke tips te wachten op je op basis van je profiel.

René Jansen van Winkwaves: "Dit soort ideeën vind je nog helemaal niet bij de andere social bookmarking sites. Het is erg gaaf om te merken dat onze gebruikers zo enthousiast zijn, dat we als gewone Hollandse jongens met onze ideeën en ambities toch voorop lopen."

Mark Schoondorp, ontwerper bij Winkwaves vertelt over de "expert" functie: "Het menselijke aspect is heel belangrijk om te bepalen of je een mening serieus moet nemen of niet. Daarom hebben we social bookmarking uitgebreid met social networking zoals we kennen van Hyves of LinkedIn......"

Persbericht Winkwaves web20 innovatie uit de polder

Technorati tags: ,


June 19, 2006

Neville and Shel doing a co-presentation over.....the internet

This is great! Neville Hobson and Shel Holtz did a copresentation at the IAOC European conference “Where Content and Technology Meet about “Communicating on the Read/Write Web.” Why is this so interesting? Because Shel is actually on the other side of the ocean, recording Neville and also taking part in presenting some sheets. All done via the internet by means of Skype. Neville is in front of the audience.
You can download the presentation (PPT) and listen to the podcast (just hit the playbutton there)!  In this way you can see and here this co-presentation done via the internet. Besides this the presentation has some great insights on the Read/Write Web.


May 30, 2006

Reboot 8

Reboot 8 gaat binnenkort van start (1-2 juni). Ton Zijlstra zal er aan deelnemen als spreker en Frank Meeuwsen (en zijn collega's) gaat er als deelnemer naar toe.
Een podcast interview met Ton Zijlstra door Nicole Simon geeft je al een beetje inzicht in wat hij daar gaat doen. Daarnaast vertelt hij over zijn passie. Overigens heeft Nicole nog veel meer podcasts ter voorbereiding op Reboot 8. En ik denk zo dat er tijdens het event ook nog wel de nodige zullen volgen.
Je kunt natuurlijk ook de weblog van het event bekijken.
Frank Meeuwsen gaat ons verrassen met videos en nog meer...
Hij beschrijft ook het thema:

"Het thema van reboot8 is 'renaissance' wat omschreven wordt als "rebirth of old ideas in a new context; rediscovery, revitalization and understanding (digital) history."

Het schijnt ook een soort unconference format te zijn waar naast sessies ook de nodige ruimte is voor conversatie. En als je programma zo ziet: wow dat is interessant. Komende dagen maar eens afstemmen op dit event en de webfeed even toegevoegd aan mijn feedreader. Toch mooi dat je dat zo kunt gaan volgen.

Technorati tags: ,


April 25, 2006

Gratis seminars hoeven niet gratis te zijn als ze maar wat waard blijken te zijn (achteraf)

Dit vind ik een idee waar ik achter sta. Martijn Aslander (let op: hij heeft een nieuwe TypePad weblog) gaat niet meer naar seminars die geld kosten. Daar zullen organisatoren niet wakker van liggen, maar zijn idee vind ik de moeite waard. Hij zegt nl. dat hij zelf ook zijn kennis, netwerk, ideeën, aandacht in brengt en daarvoor hoeft hij niet betaald te worden. Andersom dus ook niet. Hij stelt voor om op het eind te vragen wat het seminar waard was en wat de bezoekers er dan voor over hebben. En denk hier eens over na:

“Wat mij betreft kun je deze trend ook wel scharen onder het Web 2.0 fenomeen. Knowledge wants to be free en als je een beroep doet op de kostbare tijd van mensen, zorg er dan ook voor, dat iedereen zijn kennis en inbreng kan komen delen. Hoeveel bijeenkomsten worden er wel niet georganiseerd dagelijks, die maar een fractie benutten van het aanwezige potentieel?”

Overigens, ik denk dat dit fenomeen steeds meer zal gaan gelden. Ik word zelf ook steeds vaker gevraagd op seminars om daar aanwezig te zijn en er eventueel iets over te schrijven (vantevoren of er na). Kennelijk is er dan die waarde waardoor ik geen entreeprijs hoef te betalen. Martijn gaat dus nog verder en zegt dat iedere deelnemer wat inbrengt van waarde. En je kunt pas op het eind beoordelen wat jij er aan waarde voor hebt teruggekregen. En dat is je dan waarschijnlijk ook wel wat waard.
Hij noemt in zijn posting overigens ook nog enkele interessante bronnen. Maar als je dit interessant vindt kun je zelf wel bij Martijn gaan kijken.


 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer