Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at

September 06, 2006

Een weblog bekeken

André Manssen schrijft  in zijn Leesmap in het online magazine Computers in de Klas een stuk over wat weblogs nu eigenlijk zijn. Hij gebruikt daarvoor mijn screencast over weblogs. Leuk, dat je zo je content weer terug ziet komen en prima dat mijn werk zo gebruikt wordt om mensen in het onderwijs te laten zien wat weblogs nu eigenlijk zijn. En screencasts zijn daarvoor natuurlijk uitermate geschikt. En natuurlijk maken ze zo ook kennis met het fenomeen screencasts.
Ook op zijn weblog Computers in de Klas besteed hij aandacht aan weblogs via mijn screencast. Ik vind het inzetten van screencasts in het onderwijs een mooie mogelijkheid extra (individuele) ondersteuning te kunnen bieden.


Continue reading "Een weblog bekeken" >>

September 02, 2006

Mijn eigen content als reading list

Ik word helemaal enthousiast van OPML en dat in combinatie met Grazr. Zo heb ik nu in de rechterkolom een venster staan waarin je de webfeeds van andere weblogs die ik lees kunt zien. Je ziet niet alleen een lijstje van de webfeeds, maar je kunt er ook op doorklikken naar de lijst met berichten en zelfs de berichten lezen als je verder klikt op een titel. En als je in een bericht op de titel klikt ga je naar het betreffende bericht op die wbelog. Als je de webfeed handig vindt kun je hem met je rechtermuisknop kopiëren en in je eigen feedreader plakken. Zo kun je dus lekker grazen door mijn feeds. Het linkerbalkje in dat venster is een soort schuifje waarmee je steeds terug kunt. Gaaf he. Je ziet trouwens deze toepassing vaker. Zo heeft Fred ook een Grazr Reading List en Marjolein ook (speciaal over RSS).
Maar nu to-the-point. Ik dacht waarom biedt ik al mijn eigen content zo niet aan in een reading list? Dan kun je in een opslag zien wat er allemaal is en wat daar voor berichten in zitten. Of foto's of video's, of.... Tja kan natuurlijk van alles zijn. Dus daarom hier neer gezet: My Content Reading List in Grazr. Alle content van mijn weblogs, foto's video's, reactie die ik andere weblog feef, online archieven, etc. Klik maar eens rond en pak de feed die je aanspreekt en plak die in je reader. De meeste content is natuurlijk van deze weblog, namelijk de categorieën als aparte feed. Maar je vindt ook een webfeed met alleen de reacties, of samenvattingen van de postings, of postings inclusief reacties. Kortom: voor elk wat wils. Dit is dus The Long Tail van mijn content ;-)
En ik hoef nu al die webfeeds maar op één centrale plaats bij te houden, nl. in Bloglines. Door vanuit Bloglines een export te maken, krijg automatisch een opml file. En die bied ik aan bij Grazr. Vandaar. Ik moet nog even nadenken waar ik dit venster ergens neer zet in de zijkolom. Ik heb hem maar even rechts onder My Reading List gezet.
Vind jij dit een handig hulpmiddel?

Update 4 sept.: Ik heb nu 2 opml gecombineerd: My Reading List en My Content tot 1 opml. Die zie je nu rechts staan.

 

grazr

Technorati tags: , , ,


September 01, 2006

Commercial Commodore Gravel nu online!

Commodore Gravel

Gisteren al even een sneak peek, maar nu echt!
Klik op het plaatje om de Windows Media Stream te starten of ga naar CommodoreWorld. Ik ben benieuwd wanneer ik het filmpje in YouTube of zo tegen kom. Oh ja, zet je speakers even flink open. Dreunen met die hap!

En dan nog even iets. Helaas geen IP cam vanaf de IFA beurs. Kennelijk is de uplink te traag. Tenminste dat schrijft Nescio.

via Channel64

Technorati tags: ,


Tulip.com: fris en straks

We hebben een nieuwe website: http://www.tulip.com. Ziet er lekker fris en strak uit vind ik. En staat boordevol informatie. De nieuwsberichten kun je nu ook via RSS binnen krijgen, want er is een webfeed nieuws. Op die pagina Nieuws vind je ook deze weblog en die van NewLevel.nl terug.

Technorati tags:


August 31, 2006

Commodore Gravel

Geïntroduceerd op IFA lees ik net: de Commodore Gravel. Geinig ding vind ik. En dit is wat ze er over schrijven:

"Commodore has beaten Microsoft to the finish line in launching a new series of products dubbed Gravel that includes a pocket-size media player with wifi."

Met wi-fi, hard disk en flash based. Wow! En 2 varianten: In pocket met 1 of 2 gb en In home met 80 gb hard disk.
Voor al je video's, muziek, foto's. En downloaden met 1 click. Ik moet daar toch eens een keer gaan praten ;-)
Nescio here I come.

Update: het persbericht over de Gravel (pdf)

Technorati tags: , ,


Continue reading "Commodore Gravel" >>

André stelt zich voor

Goh, gisteren was hij bij op bezoek, om wat te babbelen over weblogs e.d. en nu presenteert hij zich al op een weblog! Met foto en al. Wie? Nou André le Fèvre van NewLevel.nl. Wie hij is kun je daar zelf wel lezen.
André succes en maak er wat moois van (zowel de business als de weblog ;-) )

Technorati tags: ,


August 30, 2006

NewLevel.nl krijgt Novell Elite Partner Award

Wow! Daar ben ik trots op. Mag dat? Ja tuurlijk. NewLevel is een dochterbedrijf van ons en ik was daar ongeveer 16 jaar van mijn werkzame leven in dienst. Want wat is het geval: NewLevel krijgt voor haar Linux trainingen de Elite Partner Award van Novell. Slechts 25 partners wereldwijd krijgen die. En ze zijn in de regio EMEA (Europe, Middle East and Africa) de enige!
De reden dat ze die krijgen wordt door VP Daniel L. Veitkus als volgt verwoord:

 

"This special Authorized Training Partner designation was determined based on the year over year growth you realized in students trained on Linux as well as the Metrics That Matter(tm) evaluation scores for your instructors delivering Novell's authorized Linux courses. Your combined results indicate the highest level of customer satisfaction and growth for the EMEA region."

Kennis maken met zowel NewLevel als met Linux/Novell? Wat let je? Er zijn een aantal gratis Suse Linux Roadshows gepland.
Hulde en Proficiat!

Technorati tags: , , , ,


Continue reading "NewLevel.nl krijgt Novell Elite Partner Award" >>

August 28, 2006

Hans de Modderman

Afgelopen zaterdag waren we hier. En de foto zegt genoeg ;-) Er schijnen nog meer van dit soort foto's, uh nee nog ergere, in omloop te zijn.... Ik had zelf weinig tijd om foto's te maken. Teveel met mezelf en de omgeving bezig ;-) Enkele foto's dus maar.
Ik heb er in ieder geval van genoten. En weet je, angsten zijn er om overwonnen te worden. Dat heb ik weer gemerkt als je door een dergelijk geul moet, ik aan de ene kant sta, terwijl de rest al aan de andere kant is, je vrolijk aanmoedigt en helpenden handen al klaar staan om je omhoog te sleuren. Als de angst overheerst (zoals hier) kom je vast te zitten en als je je focust op 'die helpende handen' en zegt: "jongens daar kom ik, help me", dan vlieg je (nou ja) er over heen. Het is duidelijk in welke mentale toestand ik hier zat ;-)
Hhmm, volgens mij gaat het in het dagelijkse leven ook zo: angst belemmert en je focus breng je daar waar je (soms niet) wilt zijn. Maar er zijn altijd helpers genoeg. Als je die tenminste ziet of wilt zien.

Technorati tags: ,


August 25, 2006

Bloggen met Word 2007 en OneNote

Ik heb het zelf nog niet kunnen uitproberen, maar Stan van NewLevel.nl wel. Hij blogde met Office 2007 in combinatie met TypePad en schreef op hoe dat ging. Hij vindt Live Writer toch prettiger en beter werken.
Ook met OneNote schreef hij een tweetal postings. Daarbij probeerde hij handschrift herkenning uit. Ofwel hij schreef zijn blogposting.
Tot slot probeerde hij Vista uit op een TabletPc: de SlimBook A110 van PaceBlade. En bij dit laatste experiment is hij heel expliciet: Vista en de tabletpc is een killerapp.
Hhmm als straks de BIOS echt uit is toch eens kijken of ik ook zo'n experimentje kan doen.

Technorati tags: , , , , , ,


Continue reading "Bloggen met Word 2007 en OneNote" >>

Lounge'n' LOOK en Lounge'n' LISTEN

Kijk dat is mooi spul dat onze dochter Conceptronic uit gaat brengen. Het gaat om randapparatuur in de 'entertainment-hoek' in een speciale lijn: Lounge Collection. De lijn is speciaal bedoeld voor onthaasten, ontspanning en eenvoud in het gebruik. Kijk- en luisterplezier in combinatie met de pc en de TV dus. Webcams, speakers en muizen zullen onderdeel zijn van deze Lounge Collectie. Ze hadden natuurlijk al een storagelijn: Grab'n GO.

Download de folder (pdf) als je er meer van wilt weten.

Technorati tags:


Continue reading "Lounge'n' LOOK en Lounge'n' LISTEN" >>

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer