Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at

August 31, 2006

In dialoog over dialoog

Vanmiddag ben ik aanwezig bij een workshop van de Baak tijdens Learning Lane (een festival voor professionals die mensen en organisaties helpen ontwikkelen. Zie ook het zeer uitgebreide informatieboekje voor meer (pdf)). Debbie Molhuizen, waarover ik al eerder schreef, gaat dan haar ideeën uitleggen over een organisatie rondom dialoog. Ik heb een paar keer met haar gesproken en heb haar mogen helpen bij het maken van de presentatie en een model. Haar ideeën vind je kort weergeven in de beschrijving van de workshop In dialoog over dialoog (ik kan helaas niet anders naar deze informatie linken).
Die workshop ga ik vastleggen op video zodat Debbie die later kan terugzien om er op te reflecteren. Ik zal er een korte versie van maken die ik hier neer zal zetten en op mijn screencast blog. En Debbie zal die op haar website zetten. Ook zal ik de audio opnemen en kijken of we die beschikbaar kunnen stellen als podcast. En natuurlijk zal ik foto's maken van deze interessante middag. Wellicht zal haar presentatie ook online komen.
Kortom: het wordt weer een mooie en interessante dag.

Technorati tags:


Continue reading "In dialoog over dialoog" >>

August 30, 2006

NewLevel.nl krijgt Novell Elite Partner Award

Wow! Daar ben ik trots op. Mag dat? Ja tuurlijk. NewLevel is een dochterbedrijf van ons en ik was daar ongeveer 16 jaar van mijn werkzame leven in dienst. Want wat is het geval: NewLevel krijgt voor haar Linux trainingen de Elite Partner Award van Novell. Slechts 25 partners wereldwijd krijgen die. En ze zijn in de regio EMEA (Europe, Middle East and Africa) de enige!
De reden dat ze die krijgen wordt door VP Daniel L. Veitkus als volgt verwoord:

 

"This special Authorized Training Partner designation was determined based on the year over year growth you realized in students trained on Linux as well as the Metrics That Matter(tm) evaluation scores for your instructors delivering Novell's authorized Linux courses. Your combined results indicate the highest level of customer satisfaction and growth for the EMEA region."

Kennis maken met zowel NewLevel als met Linux/Novell? Wat let je? Er zijn een aantal gratis Suse Linux Roadshows gepland.
Hulde en Proficiat!

Technorati tags: , , , ,


Continue reading "NewLevel.nl krijgt Novell Elite Partner Award" >>

August 28, 2006

Ervin Laszlo komt weer naar Nederland

Op 24 oktober komt Ervin Laszlo weer naar Nederland! Hij roept ons op om nu actie te nemen en de wereld te redden. Ieder van ons kan namelijk íets doen. Met zijn 74 jaar reist hij onvermoeibaar rond om zijn kennis en passie in te zetten en de noodzakelijke veranderingen op gang te brengen.
Ik heb hem al eerder gehoord tijdens Klaar om te wenden. Dus deze bijzonder kans laat ik me niet voorbij gaan. De bijeenkomst wordt georganiseerd door  The Project Network en je kunt meer informatie over deze bijeenkomst (die maar 45 euro kost) lezen op de speciale pagina.
Als achtergrond artikel kun je het artikel getiteld U kunt de wereld redden in Ode lezen. Daarin staat o.a. het volgende (klik verder):

Technorati tags: , ,


Continue reading "Ervin Laszlo komt weer naar Nederland" >>

August 25, 2006

Een video over Viral Marketing: hoe en wat

Op MarketingFacts stond een mooi filmpje dat gaat over viral marketing. Het duurt 30 minuten en er zitten veel mooie clips van virals in. Dus als je wilt weten hoe viral marketing nu eigenlijk werkt en mooie voorbeelden wilt zien, kun je zeker deze video even bekijken. Ik vond het in ieder geval interessant genoeg. Jammer dat de spreker niet zo enthousiast is. Maar zijn verhaal is heel goed. Over 'conversations' en the Long Tail.

 

 

 

De presentatie is gehouden tijdens het Cannes Festival door Claus Moseholm van GoViral.

De inhoud:

- What can you expect from viral marketing and what can you not ?
- How does viral marketing compare to other forms of online advertising ?
- How do you build successful virals ?
- And how do you to seed them - nationally and internationally ?
- How do you evaluate it


Continue reading "Een video over Viral Marketing: hoe en wat" >>

August 22, 2006

Dropping Knowledge

Frank Meeuwsen stuurde me via OpenBC een berichtje waar ik hem heel dankbaar voor ben. Het gaat om een prachtig initiatief: Dropping Knowledge. Kijk vooral even op deze pagina. Je leest daar waar het allemaal om gaat. En klik eens op de items bovenin het scherm. Werkelijk prachtig hoe de sociosphere zich letterlijk en figuurlijk voor je ontvouwt! Ik krijg kippenvel als ik deze site zie en lees.
9 september gaat het gebeuren in Berlijn. Dan wordt de Table of Voices (bekijk deze prachtige brochure! pdf, 1.6 mb) georganiseerd:

"Thirty-eight meters in diameter, 119 in circumference, the Table of Free Voices incorporates a camera and microphone into each of its 112 places, allowing the complete responses of each participant to be recorded and catalogued as an individually searchable audiovisual portrait. Seed material of dropping knowledge's groundbreaking online Archive, the estimated 672 hours of content generated at the Table of Free Voices will be transcribed, translated into numerous languages and made freely accessible to all in a variety of digital formats."

112 Vooraanstaande denkers, filosofen, kunstenaars, artiesten, schrijvers, wetenschappers, ondernemers uit alle delen van de wereld zullen dan plaatsnemen achte deze tafel en 100 vragen behandelen die wij nu als meest belangrijk vinden en die wij in hebben kunnen dienen en aan hebben kunnen merken als belangrijk. Werkelijk een platform voor Dialoog. Je kunt je vragen in sturen en zien welke vragen nu als topprioriteit zijn aangemerkt. Deze gebeurtenis zal opgenomen worden, vertaald en gratis beschikbaar worden gemaakt. Ook in de vorm van video.
Maar het project gaat verder. Het zal een echt platform gaan worden en door dit communicatie platform wil men een echte dialoog starten, waarin we onze kennis in kunnen brengen, stapelen en 'bespreken'. Er zal veel videomateriaal komen (natuurlijk ook van de Table of Voices op 9 september).
En de blog laat zien waar door middel van de inzet van technologie sociale issues verbeterd kunnen worden.
Wew! Wat een prachtig voorbeeld van 'wenden'.

Technorati tags: , , ,


Continue reading "Dropping Knowledge" >>

August 17, 2006

Naar Emerce eday

Ook dit jaar ga ik weer naar de Emerce eday. Vorige jaar zat ik in de raad van advies bij het track experience. Toen heb ik Albert Boswijk en Anna Snel kunnen arrangeren. De video van de presentatie van Albert en Anna toen heb ik nog op mijn blog staan. Albert zit nu in de raad van advies. Ik zat toen ook nog in een panel met Frank Janssen en Paul Molenaar.
Dit jaar ga ik er als gast naar toe. Het thema is Create! en het programma en de sprekers zien er veelbelovend uit. Wat denk je bijvoorbeeld van Ben Hammersley (ik zag hem al eens aan het werk op Les Blogs, wow geweldig!), of Michael Jones CTO van Google, of de CTO van Amazon.com Werner Vogels. En wat een tracks en paneldiscussies! Wow, dat beloofd veel. En de Van Nelle Ontwerpfabriek is natuurlijk een bijzonder plek voor al dit vuurwerk.
Op de Emerce eday weblog kun je ook veel informatie kunt lezen en natuurlijk ook reacties achter laten op de postings. Jammer dat ze geen trackback aan hebben staan. Ik kan er dus zo niet echt naar linken.
Als je wilt inschrijven dan klik je gewoon even op de button rechtsboven op mijn blog. Je gaat dan naar de eday site.

Relevante andere berichten op deze weblog:

Technorati tags: , , ,


Gratis SUSE Linux Workshop

Ik heb een zwak voor Open Source. En volg de ontwikkelingen daarvan. En zeker Linux. Welnu, iedereen kan zich nu op de hoogte stellen hoe ver het gevorderd is met Linux. Want er is een hele trits aan gratis (jawel!) workshops, die mede georganiseerd worden door ons dochterbedrijf NewLevel.nl (de enige Novell Platinum Partner in Nederland!), in samenwerking met Novell en ICTivity. Binnenkort start namelijk de Suse Linux Enterprise 10 Roadshow. Vanaf 17.00 uur kunnen mensen dan (ook hands-on) op de hoogte raken van laatste ontwikkelingen op het gebied van Suse Linux Enterprise 10. Interessant is in dit verband ook dit filmpje en interview van de CEO van Novell in Computable over waarom Linux op de desktop de toekomst heeft en de vergelijking van Suse Linux met Vista van Computer Reseller News.

De onderwerpen die in de workshop aan bod komen zijn: 


July 31, 2006

Hoe gaan mainstream media en social media samen?

Future_of_Media_Strategic_Framework

Ik kreeg de nieuwsbrief van ViNT (het verkenningsinstituut van Sogeti) weer binnen. Altijd interessant. Ook deze keer weer met goede info. Zo kwam ik via die nieuwsbrief bij dit plaatje terecht (klik voor een vergroting op het plaatje). Het is afkomstig van de Future of Media Summit 2006. Er is ook een uitleg beschikbaar van Ross Dawson van dit schema. Mooi trouwens dat dat ook een blog is. Je kunt er dus ook je reacties kwijt
Het rapport Future of Media van Future Exploration Network is te downloaden (pdf). Met veel statistieken en grafieken.
ViNT vat hieruit de voornaamste transformaties van media in het Nederlands samen (zie pagina 12 van bovengenoemd rapport):

“1. Shifting: Gebruikers zullen media naar hun eigen hand gaan zetten.
2. Time compression: Snel en simpel is het devies voor wie succesvol wil zijn in het nieuwe mediatijdperk.
3. Infinite Content: Informatieproductie groeit explosief en de keus wordt oneindig.
4. Generation Change: De belangrijke innovaties zullen ingeleid worden door de jeugd en door bedrijven buiten de sector.
5. Media is everywhere:  De muur, het tafelblad, een pak cornflakes...alles wordt een medium, de media zijn overal.
6. Mediabedrijven gaan de race om de rechten verliezen”

Technorati tags: ,


June 29, 2006

Video: Hans Rosling on globalisation

I found this great video of Hans Rosling talking at TEDTalks about globalisation on Loic Le Meur’s blog:

“Hans Rosling pushes us to think as world citizens who should be happy about the fact that so many countries and world citizens get a descent level of living even though it means often some job losses in our "rich" countries.”

And I agree. A MUST SEE! A great video with fabulous animations with data. Wew!

Technorati tags:


June 19, 2006

Neville and Shel doing a co-presentation over.....the internet

This is great! Neville Hobson and Shel Holtz did a copresentation at the IAOC European conference “Where Content and Technology Meet about “Communicating on the Read/Write Web.” Why is this so interesting? Because Shel is actually on the other side of the ocean, recording Neville and also taking part in presenting some sheets. All done via the internet by means of Skype. Neville is in front of the audience.
You can download the presentation (PPT) and listen to the podcast (just hit the playbutton there)!  In this way you can see and here this co-presentation done via the internet. Besides this the presentation has some great insights on the Read/Write Web.


 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer