Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at

September 06, 2006

Een weblog bekeken

André Manssen schrijft  in zijn Leesmap in het online magazine Computers in de Klas een stuk over wat weblogs nu eigenlijk zijn. Hij gebruikt daarvoor mijn screencast over weblogs. Leuk, dat je zo je content weer terug ziet komen en prima dat mijn werk zo gebruikt wordt om mensen in het onderwijs te laten zien wat weblogs nu eigenlijk zijn. En screencasts zijn daarvoor natuurlijk uitermate geschikt. En natuurlijk maken ze zo ook kennis met het fenomeen screencasts.
Ook op zijn weblog Computers in de Klas besteed hij aandacht aan weblogs via mijn screencast. Ik vind het inzetten van screencasts in het onderwijs een mooie mogelijkheid extra (individuele) ondersteuning te kunnen bieden.


Continue reading "Een weblog bekeken" >>

August 31, 2006

Stage6 eindelijk aan de praat

Ik was er al even mee bezig, met Stage6. Daar kun je divx videos in high definition (nou ja, hogere resolutie dan bij andere video services in ieder geval) kwijt. Maar ik kreeg die dingen maar niet geuploaded. Na veel heen en weer mailen met hun support bleek dat het lag aan de naamgeving van de directory. De directory Mijn video's bleek een dusdanig lastige hobbel te zijn dat daardoor de upload niet lukte. Maar goed nu heb ik dus even een video geuploaded. IK heb maar weer even de video van Zuid Bretagne genomen. Als je het resultaat wil zien dan kun je deze link gebruiken. Je gaat dan dus naar de video toe om hem af te kunnen spelen. Probeer ook de fullscreen optie eens, dat is het middelste knopje boven de video. Mooie kwaliteit bieden ze vind ik. Jammer dat divx een formaat is dat volgens mij niet als enclosure wordt gezien. Je kunt hem dus niet aan een blogposting hangen. Wel handig is het feit dat je een afspeler in je blogposting kunt opnemen door simpel de code te kopieren bij die video en hier te plakken. Ik deed dat al in een eerdere posting.

Technorati tags: , ,


Continue reading "Stage6 eindelijk aan de praat" >>

April 20, 2006

Ipod versies van Klaar om te wenden?

Ik heb op mijn Screencasting and Video Podcasting weblog de video's van Henk Jan Winkeldermaat in ipod video versies staan (mp4). Je kunt ze daar dus downloaden of via de webfeed of iTunes subscription binnenhalen.

ipod video Herman Wijffels
ipod video Ervin Laszlo
ipod video Don Beck
ipod video Peter Merry

Update: Je kunt de videos ook direct afspelen. Zie dit lijstje:

Herman Wijffels’ speech (flash versie)
Ervin Laszlo’s speech (flash versie)
Don Beck’s speech (flash vesie)
Peter Merry’s speech (flash versie)

Technorati tags: , , , ,

 


April 18, 2006

Video podcast van interview met Listte Schuitemaker

             

Ik heb het interview even 'verluchtigd' met foto's en dergelijke. Deze versie is af te  spelen als je flash hebt (en natuurlijk audio).

Technorati tags: , , ,


April 14, 2006

Ipod video versie van interview met Lisette Schuitemaker

Ik heb van het interview met Lisette Schuitemaker ook een video versie gemaakt voor de ipod video. Daarbij heb ik foto’s gebruikt, een aantal weblogs met postings over Klaar om te wenden en de website van Lisette. De ipod video versie staat ook gepubliceerd op mijn screencasting weblog. Mensen die dus geabonneerd zijn op de webfeed van de screencasting weblog krijgen de enhanced versie automatisch in hun feedreader binnen. Als je via iTunes geabonneerd bent natuurlijk ook.
Zodra ik een flash versie heb die je kunt afspelen op mijn weblog zal ik hem hier neerzetten.

Downloads de ipod video file (mp4).


March 12, 2006

Edwin van de Merbel: Verbaasd over de screencast

Deze posting is van Edwin van de Merbel. (toegevoegd door Hans Mestrum)

Een dikke maand geleden ben ik begonnen om van een nieuw te realiseren IT systeem alvast een screencast te maken op basis van het reeds aanwezige prototype. ‘Screencast’ is de term die ik hier gebruik, maar tot voor kort noemde ik mijn project simpelweg ‘Online demo’. Laat ik nu ook maar meegaan in de populaire goedklinkende terminologie. Waarom ben ik dan verbaasd over mijn screencast? Dit heeft te maken met de uitgebreide mogelijkheden, enthousiaste reacties van klanten maar vooral ook met de benodigde tijd (namelijk veel…) om een goede professionele screencast te maken. Op verzoek van Hans zal ik hieronder mijn ervaringen en ‘concerns’ voor een goede screencast formuleren.


Technorati tags:


Continue reading "Edwin van de Merbel: Verbaasd over de screencast" >>

March 11, 2006

Video autoplayer uitproberen met wmv file

Fransamsterdam is TypePad aan het uitproberen voor de ‘overstappers’ van web-log.nl. Altijd interessant om dat eens te volgen. Ik kwam daarbij ook een mooie toepassing tegen om je WMV video rechtstreeks hier te laten spelen. Dat probeer ik dus even uit met mijn MSN Messenger screencast die elders staat. Fransamsterdam kan dat ook met andere formaten? Misschien wil je het eens uitleggen.

Update: Ik heb het filmpje even onder continue balk gezet, anders begint hij steeds opnieuw te spelen. Weet iemand hoe je dat uit zet. Ik hebt autostart al op false staan. Ook merk ik dat je het scherm af en toe moet refreshen omdat het oorspronkelijke filmpje dan wegvalt. Een beweging met de muis is dan voldoende.
Het werkt dus nog niet zo goed vind ik.


Continue reading "Video autoplayer uitproberen met wmv file" >>

March 08, 2006

Dailymotion: Screencast Google Analytics


Screencast Google Analytics
Video sent by hansonexperience

IK ga vanaf nu de screencasts die ik produceer en ook upload naar Dailymotion hier neerzetten als afspeelbare versie op de weblog. Zo kan eigenlijk iedereen die dat wil de screencast hier ook afspelen. De diverse andere formaten, waarvan dus mov, wmv en m4v als bijlage meegeleverd worden bij de feed en mov en m4v ook via iTunes verkregen kunnen worden staan op mijn screencasting weblog. De flashversie staat daar ook. Maar die file staat dus op een 'eigen' plek en is dus niet afhankelijk van dailymotion. Ik ben benieuwd wat dailymotion aan performance en uptime zal bieden. Ik hoor het graag van jullie.

Update: ik zie dat er wel enige nabewerking na het rechtstreeks posten vanuit dailymotion nodig is. De categorie (of meerdere) moeten toegevoegd worden en de pings kan ik ook niet ingeven. Het lijkt er ook op of er geen html mogelijk is vanuit dailymotion dus zouden er ook geen links mogelijk zijn. Maar daar ben ik niet zeker van.
Ook technorati tags kan ik niet meegeven (als html niet kan tenminste).
Ik ben ook benieuwd hoe dit er in de feed uitziet en in de emailnieuwsbrief. Meestal zie je dan niet veel meer dan code. Ik hoop het niet want dat ziet er natuurlijk niet uit.
Overigens heb ik nu de Quicktime movie geuploaded. Ik vraag me af of je nu quicktime nodig hebt als afspeler? Ik zal ook de flash eens uploaden en kijken wat dat doet.


Screencast Google Analytics: geo location

Google Analytics vind ik een prachtige tool. Ik ga daar eens een paar screencasts van maken. De eerste vond gaat over geo location. Je kunt op een map zien waar je bezoekers vandaan komen en hoe vaak ze je weblog bezocht hebben. Natuurlijk kun je dat in allerlei andere statistiekoverzichtjes ook wel zien, maar ik vind het grafisch fraai en ik krijg er meer gevoel bij omdat het op een kaart staat. Kijk zelf maar eens naar een van de verschillende versies van deze screencast op mijn screencasting weblog.
Binnenkort dus meer screencasts over Google Analytics.

Links naar de postings met  de screencast Goolge Analytics: geo location in diverse formats op mijn screencast blog:

Screencast Google Analytics: geo location (flash version)
Screencast Google Analytics: geo location (ipod video version; m4v)
Screencast Google Analytics: geo location (QuickTime version; mov)
Screencast Google Analytics: geo location (Windows Media version; wmv)

Als je dit soort screencasts automatisch wilt ontvangen dan is het handig om je te abonneren op een webfeed. Dat kan op 2 manieren. Via iTunes als je dat hebt. Gebruik voor iTunes (gratis) de iTunes subscription link. Deze kijkt of je iTunes hebt. Zo niet dan kun je het meteen even downloaden (gratis en ook voor de pc!). iTunes zal dan automatisch de screencasts downloaden. En als je een ipod video hebt synchroniseert iTnues die ook gelijk (als je dat ingesteld hebt tenminste).
De andere manier is door je te abonneneren op de webfeed van Screencasting and Video Podcasting. Die kun je met de rechtermuisknop kopiëren en in je feedreader plakken. Je krijgt de screencasts dan als posting binnen met een bijlage (enclosure). Dat is de screencastfile zelf.
De flashversie kan niet gedownload worden. Daarom maak ik ook altijd een QuickTime versie en soms ook nog een Windows Media versie

Technorati tags:


March 06, 2006

Screencast MSN Messenger

Ik had al gemeld dat we afgelopen vrijdag een MSN Messenger Screencast op zouden nemen. Welnu ik heb een aantal versies on-line gezet op mijn screencasting weblog onder de categorie MSN Messenger.
Je kunt daar de Screencast gewoon over het internet bekijken (Flash versie: SWF) dat werkt op de meeste pc's. De QuickTime versie (MOV) is voor de pc en Apple met QuickTime. Voor mensen die een een ipod video hebben is de  M4V versie beschikbaar. Tot slot is er een Windows Media Version (WMV).
Als je de files als bijlages in je webfeed wil binnenkrijgen kun je mijn screencast webfeed toevoegen. En wil je de MOV file in iTunes binnen krijgen of je iPOD synchroniseren met iTunes dan kun je ook de screencast webfeed gebruiken of de subscriben via iTunes.


 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer