Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at

September 06, 2006

Een weblog bekeken

André Manssen schrijft  in zijn Leesmap in het online magazine Computers in de Klas een stuk over wat weblogs nu eigenlijk zijn. Hij gebruikt daarvoor mijn screencast over weblogs. Leuk, dat je zo je content weer terug ziet komen en prima dat mijn werk zo gebruikt wordt om mensen in het onderwijs te laten zien wat weblogs nu eigenlijk zijn. En screencasts zijn daarvoor natuurlijk uitermate geschikt. En natuurlijk maken ze zo ook kennis met het fenomeen screencasts.
Ook op zijn weblog Computers in de Klas besteed hij aandacht aan weblogs via mijn screencast. Ik vind het inzetten van screencasts in het onderwijs een mooie mogelijkheid extra (individuele) ondersteuning te kunnen bieden.


Continue reading "Een weblog bekeken" >>

September 04, 2006

NXP weet hoe ze je aan moeten spreken

Het gaat me hier niet om het plaatje, maar om wat er achter zit. Deze man die je hier ziet, staat je namelijk te woord zo gauw je op de campagne site van NXP (ex-Philips Semiconductors) komt. Ik vind dit een mooi voorbeeld hoe je een website een menselijker gezicht kunt geven. Na zijn introductie komt er een aardig filmpje over NXP.
Klik vooral ook verder om te horen wat hij verder te vertellen heeft over de website bijvoorbeeld of ga eens een stapje terug ;-)
Werkelijk prachtig! En overal kom je korte filmpjes tegen die het geheel nog leuker maken. En als je dan genoeg hebt van deze campagne website is er natuurlijk de gewone website van NXP.

via Brickmeetsbytes

Technorati tags: ,


June 12, 2006

De ongekende mogelijkheden van screencasting: interview op Webwereld

Ik had laatst een interview met Laurens Lammers van Webwereld. We hadden het over screencasting en wat daar mee samen hangt. Dat interview staat nu op Webwereld zag ik: De ongekende mogelijkheden van screencasting. Het aantal bezoekers nam namelijk ineens explosief toe
Jammer dat hij mijn naam niet goed heeft geschreven. Ik heet natuurlijk Hans Mestrum in plaats van Hans van Mestrum . (update: inmiddels opgelost)
Leuk ook dat hij Pierre Gorissen en Jaap Stronks in dit artikel aan haalt. Ik had ze namelijk doorgegeven als interessante mensen om mee te praten over dit onderwerp.
En natuurlijk is er mijn screencast weblog met alle screencasts en video podcast die ik tot nu toe heb gemaakt.

Technorati tags: , ,


May 01, 2006

Screencast tips

Betsy Weber from TechSmith (this is her blog) wrote an article about using Camtasia Studio for producing a screencast.
The tips come from people using Camtasia for screencasting. The links to their screencastings are also part of the article.
I was lucky to be one of them ;-)

Technorati tags:


March 12, 2006

Edwin van de Merbel: Verbaasd over de screencast

Deze posting is van Edwin van de Merbel. (toegevoegd door Hans Mestrum)

Een dikke maand geleden ben ik begonnen om van een nieuw te realiseren IT systeem alvast een screencast te maken op basis van het reeds aanwezige prototype. ‘Screencast’ is de term die ik hier gebruik, maar tot voor kort noemde ik mijn project simpelweg ‘Online demo’. Laat ik nu ook maar meegaan in de populaire goedklinkende terminologie. Waarom ben ik dan verbaasd over mijn screencast? Dit heeft te maken met de uitgebreide mogelijkheden, enthousiaste reacties van klanten maar vooral ook met de benodigde tijd (namelijk veel…) om een goede professionele screencast te maken. Op verzoek van Hans zal ik hieronder mijn ervaringen en ‘concerns’ voor een goede screencast formuleren.


Technorati tags:


Continue reading "Edwin van de Merbel: Verbaasd over de screencast" >>

March 09, 2006

Gastauteur met review over screencast software Captivate

Edwin van der Merbel schreef een reactie op mijn posting over het screencasten met Camtasia. Hij heeft ervaring opgedaan met Captivate. Het is dus interessant om van hem te horen hoe hem dat is vergaan. Welnu, Edwin gaat er een posting aan wagen hier op deze weblog. Ik heb hem al even junior-auteur gemaakt in TypePad zodat hij dat direct in de blogtool kan doen.
Maar wie is Edwin nu eigenlijk? Daarom vroeg ik hem om een kort profiel toe te sturen. Hierbij:

“Adviseur/ meewerkend voorman e-trajecten, momenteel binnen de verzekeringsbranche (co-assurantiemarkt), tevens 2 jaar opdrachten uitgevoerd als interim uitgever VrouwOnline en hoofd Nieuwe Media bij Sanoma Uitgevers (Online advertising e.d.). Ik werk voor Multimedia Skills, een middelgroot dynamisch adviesbureau met een duidelijke focus op customer centric organisaties.”

Leuk Edwin! En succes met het bloggen

 


March 08, 2006

Dailymotion: Screencast Google Analytics


Screencast Google Analytics
Video sent by hansonexperience

IK ga vanaf nu de screencasts die ik produceer en ook upload naar Dailymotion hier neerzetten als afspeelbare versie op de weblog. Zo kan eigenlijk iedereen die dat wil de screencast hier ook afspelen. De diverse andere formaten, waarvan dus mov, wmv en m4v als bijlage meegeleverd worden bij de feed en mov en m4v ook via iTunes verkregen kunnen worden staan op mijn screencasting weblog. De flashversie staat daar ook. Maar die file staat dus op een 'eigen' plek en is dus niet afhankelijk van dailymotion. Ik ben benieuwd wat dailymotion aan performance en uptime zal bieden. Ik hoor het graag van jullie.

Update: ik zie dat er wel enige nabewerking na het rechtstreeks posten vanuit dailymotion nodig is. De categorie (of meerdere) moeten toegevoegd worden en de pings kan ik ook niet ingeven. Het lijkt er ook op of er geen html mogelijk is vanuit dailymotion dus zouden er ook geen links mogelijk zijn. Maar daar ben ik niet zeker van.
Ook technorati tags kan ik niet meegeven (als html niet kan tenminste).
Ik ben ook benieuwd hoe dit er in de feed uitziet en in de emailnieuwsbrief. Meestal zie je dan niet veel meer dan code. Ik hoop het niet want dat ziet er natuurlijk niet uit.
Overigens heb ik nu de Quicktime movie geuploaded. Ik vraag me af of je nu quicktime nodig hebt als afspeler? Ik zal ook de flash eens uploaden en kijken wat dat doet.


March 07, 2006

Screencasting: wat en hoe?

Op Marketingfacts vroeg Marco naar aanleiding van de Screencast MSN Messenger of ik eens wat zaken op een rijtje kon zetten m.b.t. screencasting. Vandaar deze posting om er eens wat dieper op in te gaan.  Ik probeer in deze posting antwoord op de volgende vragen:

– wat is screencasting?
– welke software gebruik je voor screencasting?
– welke hardware heb je nodig?
– hoeveel tijd kost het maken van een screencast?
– waar zou je screencasting voor in kunnen zetten?

Technorati tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Continue reading "Screencasting: wat en hoe?" >>

March 03, 2006

Vandaag een screencast experiment met MSN Messenger

Vandaag ga ik een screencast experimentje doen. Ik ga nl. samen met Erwin van Lun een screencast maken over MSN Messenger. Het aardige daarbij is dat we gelijk een belangrijke functionaliteit van MSN Messenger later zien, nl. het samenwerken. Erwin zal op afstand deelnemen in de screencast en mij een aantal features laten zien. Zo zullen bijvoorbeeld ook audio aanzetten. Stephan Fellinger zal als alles lukt ook nog even ‘langs’ komen in onze sessie. De hele sessie neem ik op met Camtasia Studio. Daarbij gebruik natuurlijk mijn usb microfoon. De audio van Erwin komt via de speakers binnen en wordt ook via de usb microfoon opgenomen. We hebben gisteren al een paar keer proef gedraaid met het scriptje van Erwin.
Daarna moet de opname nog wat nabewerking ondergaan, zoals een intro en eind, wellicht een muziekje in het begin e.d. en misschien hier en daar nog wat editten of weghalen. Daarna wil ik de screencast in diverse formaten beschikbaar gaan stellen, zoals Flash (swf), Quicktime (mov en mp4) en Windows Media File (wmv). Dus ook voor de mensen met een ipod video wil ik proberen een versie te hebben. De distributie zal in ieder geval via mijn weblog screencasting and video podcasting gaan en ik zal hier een posting maken. Erwin zal er natuurlijk ook naar linken. Ik verwacht de screencast in de loop van de dag of anders morgen online te hebben staan. Hangt een beetje af hoe snel het produceren gaat. Daarmee bedoel ik niet het editten, maar het produceren naar de diverse formaten. Dat duurt altijd het langst.
Leuk projectje dit!

Technorati tags: , , , , , ,


January 05, 2006

Camtasia Studio 3.1 will be released soon with new features

Because I am member of the Advisory Board of TechSmith I received an invitation for a sneak peek into the new Camtasia Studio version some weeks ago for testing purpose. Camtasia is the product with which you can produce screencasts. For examples see my screencasting blog (screencasting and video podcasting).  Today I received the final version. I just installed it this morning. January 18 it will be launched into the market. TechSmith also has a weblog: The Visual Lounge.
New features are:

– flash 8 support
– captions (adding subtitles or converting speakernotes of powerpoint)
– quizzing (measurable fill-in-the-blank, multiple choice questions with feedback by email)
– rich media presentation option (webcam video + screencaptures)
– H264 and Quicktime 7 support (reduced file size with better quality)
– 30 days free hosting

Next week I am going to produce a screencasting on MSN Messenger with Erwin van Lun. So great to work with the new product then.

Technorati tags: , , , ,


 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer