Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at

June 12, 2006

De ongekende mogelijkheden van screencasting: interview op Webwereld

Ik had laatst een interview met Laurens Lammers van Webwereld. We hadden het over screencasting en wat daar mee samen hangt. Dat interview staat nu op Webwereld zag ik: De ongekende mogelijkheden van screencasting. Het aantal bezoekers nam namelijk ineens explosief toe
Jammer dat hij mijn naam niet goed heeft geschreven. Ik heet natuurlijk Hans Mestrum in plaats van Hans van Mestrum . (update: inmiddels opgelost)
Leuk ook dat hij Pierre Gorissen en Jaap Stronks in dit artikel aan haalt. Ik had ze namelijk doorgegeven als interessante mensen om mee te praten over dit onderwerp.
En natuurlijk is er mijn screencast weblog met alle screencasts en video podcast die ik tot nu toe heb gemaakt.

Technorati tags: , ,


May 09, 2006

Screencast News 2.0

Jaap Stronks, bekend van ditisberry.nl heeft zijn eerste professionele screencast gemaakt voor de Nieuwe Reporter. Hij gaat over News 2.0 en zeker de moeite waard om eens te bekijken. Naast dat het mooi gemaakt is, geeft het een heel goed overzicht over allerlei nieuwsbronnen en hoe daar mee om te gaan.

Jaap complimenten! Misschien wil je ons ook in een posting uitleggen hoe je het hebt gemaakt en wat je er voor hebt gebruikt.


May 01, 2006

Screencast tips

Betsy Weber from TechSmith (this is her blog) wrote an article about using Camtasia Studio for producing a screencast.
The tips come from people using Camtasia for screencasting. The links to their screencastings are also part of the article.
I was lucky to be one of them ;-)

Technorati tags:


March 12, 2006

Edwin van de Merbel: Verbaasd over de screencast

Deze posting is van Edwin van de Merbel. (toegevoegd door Hans Mestrum)

Een dikke maand geleden ben ik begonnen om van een nieuw te realiseren IT systeem alvast een screencast te maken op basis van het reeds aanwezige prototype. ‘Screencast’ is de term die ik hier gebruik, maar tot voor kort noemde ik mijn project simpelweg ‘Online demo’. Laat ik nu ook maar meegaan in de populaire goedklinkende terminologie. Waarom ben ik dan verbaasd over mijn screencast? Dit heeft te maken met de uitgebreide mogelijkheden, enthousiaste reacties van klanten maar vooral ook met de benodigde tijd (namelijk veel…) om een goede professionele screencast te maken. Op verzoek van Hans zal ik hieronder mijn ervaringen en ‘concerns’ voor een goede screencast formuleren.


Technorati tags:


Continue reading "Edwin van de Merbel: Verbaasd over de screencast" >>

March 06, 2006

Screencast MSN Messenger

Ik had al gemeld dat we afgelopen vrijdag een MSN Messenger Screencast op zouden nemen. Welnu ik heb een aantal versies on-line gezet op mijn screencasting weblog onder de categorie MSN Messenger.
Je kunt daar de Screencast gewoon over het internet bekijken (Flash versie: SWF) dat werkt op de meeste pc's. De QuickTime versie (MOV) is voor de pc en Apple met QuickTime. Voor mensen die een een ipod video hebben is de  M4V versie beschikbaar. Tot slot is er een Windows Media Version (WMV).
Als je de files als bijlages in je webfeed wil binnenkrijgen kun je mijn screencast webfeed toevoegen. En wil je de MOV file in iTunes binnen krijgen of je iPOD synchroniseren met iTunes dan kun je ook de screencast webfeed gebruiken of de subscriben via iTunes.


 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page







  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer