Fred gaf me het advies eens te kijken naar OPMLWorkstation. Want daarmee kun je heel simpel je OPML samenstellen door middel van een editor. Daarnaast blijft de opml output van OPMLworkstation beter binnen de OPML specificaties. En ik moet zeggen, ik heb weer heel wat bijgeleerd. Zo zie je nu rechts in eht Grazr opml venster dat er weer meer opties zijn toegevoegd. Zo zie je nu een blauw knopje. Dat betekent dat er een link naar een andere opml file onder zit. Als je er dus op klikt kom je bij een een aantal andere opml feeds of mapjes. De rest blijft natuurlijk gewoon hetzelfde. Lekker 'grazen' en rondneuzen en evt. de feed die je bevalt lezen en kopiëren.
De OPML editor van OPML workstation is perfect geschikt om mooie outlines te maken. Je zou dat kunnen vergelijken met de inhoudsopgave in bijv. powerpoint. Dan zie je ook een soort boom met de titels en de inhoud van de sheets. Op deze manier kun je dus OPML files opbouwen. Meerdere RSS feeds (van bijv. weblogs)worden een opml-categorie en meerdere opml-categorieën worden een opml file.
Je kunt de OPML file vanuit OPML workstation bekijken en dan steeds doorklikken. Of op RAW OPML klikken. Dan zie je dus de RSS feed (op het laagste niveau; anders view source na RAW opml).
Door de url's van je opml files in te vullen (per 'sheet' eentje) creeër je dus een structuur die vergelijkbaar is met wat ik rechts in het venstertje heb. Maar ook allerlei andere structuren zijn mogelijk. Denk aan teksten met links naar sides, of sheets met links of foto's. Ik heb al veel mooie toepassingen gezien: videos, blogrolls, presentaties, readinglists, blogcontent etc.
Ik heb ook even via opml een link aangebracht naar de Grazr opml (de laatste link in het venster), zodat je kunt lezen wat opml en feeds nu eigenlijk zijn en voorbeelden van toepassingen kunt zien met steeds een uitleg er bij.
En ik moet zeggen, aanpassingen verlopen nu heel soepel via opmlworkstation. Je verandert een relevante entry met behulp van de editor, bewaart die file en de zaak is weer geupdated. In plaats van zoeken in een brij van rss feeds en urls van tientallen, nee in mijn geval wel meer dan 100 files. Veel overzichtelijker zo.
Technorati tags: opml, reading list, opmlworkstation
Recent Comments