Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at

September 11, 2006

Controleer even je webfeed

Voor degenen die me al lezen vanaf het eeste uur is het goed even te controleren welke RSS feed je gebruikt. Wellicht verwijst die nog naar deze oude blog. Als je dus dit bericht in je feedreader krijgt moet je hem dus even aanpassen.
Dit is mijn webfeed (rechtermuisknop copy/paste) of http://feeds.feedburner.com/blogs/DJOT


September 05, 2006

Presentatie in OPML

OPML is perfect om outlines te maken. Gestructureerde boomstructuren dus. En aangezien een presentatie dat meestal ook is, is de link tussen sheets en opml logisch. Daarom heeft opmlworkstation een speciale optie om powerpointpresentaties te converteren naar een outline in opml.
Ik heb dat eens even uitgeprobeerd. Nadeel is dat je maar tot 5 mb kunt uploaden.....Dus als je een grotere presentatie hebt, dien je hem op te knippen. En dat heb ik dus gedaan. Als je daarna de opmls van de stukken met view source en knip/plak in de kladblok zet en deze opnieuw upload, heb je je hele presentatie in opml. Je moet er dan wel opletten dat de plaatjes (de sheets) linken naar de opgeknipte delen. Dus als je er die weggooid dan ben je die plaatjes ook kwijt. De tekst blijft dan wel staan. Tja, ik heb dat door schade en schande gemerkt en moest dus een 2e keer de zaak uploaden.....
Met de OPML editor in opmlworkstation is prima te werken. Even wennen in het begin, maar daarna snap je al snel wat outlines zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in opml stoppen. Zo heb ik even een video in de opml geplakt vanuit Google van dezelfde presentatie (met muziek). Overigens hoef je natuurlijk niet te beginnen met een powerpoint presentatie. Je kunt ook gewoon in de editor je structuur op bouwen en linken naar plaatjes die je ergens hebt staan.
Aangezien je met opmlworkstation de opml kunt browsen, kan ik dus die presentatie ook laten zien. Handige manier dus om je presentatie ter beschikking te stellen. En als ik het allemaal goed begrijp zou je er zelfs samen in kunnen werken/editen, als je die optie aan hebt gezet. Ik heb dat bij deze presentatie hieronder (nog) niet gedaan.

Presentatie weblogs en trends in OPML (heb je alleen maar een browser voor nodig)

Update: de opml file

Technorati tags: , ,


September 04, 2006

ReadingLists nu met OPMLWorkstation

Fred gaf me het advies eens te kijken naar OPMLWorkstation. Want daarmee kun je heel simpel je OPML samenstellen door middel van een editor. Daarnaast blijft de opml output van OPMLworkstation beter binnen de OPML specificaties. En ik moet zeggen, ik heb weer heel wat bijgeleerd. Zo zie je nu rechts in eht Grazr opml venster dat er weer meer opties zijn toegevoegd. Zo zie je nu een blauw knopje. Dat betekent dat er een link naar een andere opml file onder zit. Als je er dus op klikt kom je bij een een aantal andere opml feeds of mapjes. De rest blijft natuurlijk gewoon hetzelfde. Lekker 'grazen' en rondneuzen en evt. de feed die je bevalt lezen en kopiëren.

De OPML editor van OPML workstation is perfect geschikt om mooie outlines te maken. Je zou dat kunnen vergelijken met de inhoudsopgave in bijv. powerpoint. Dan zie je ook een soort boom met de titels en de inhoud van de sheets. Op deze manier kun je dus OPML files opbouwen. Meerdere RSS feeds (van bijv. weblogs)worden een opml-categorie en meerdere opml-categorieën worden een opml file.
Je kunt de OPML file vanuit OPML workstation bekijken en dan steeds doorklikken. Of op RAW OPML klikken. Dan zie je dus de RSS feed (op het laagste niveau; anders view source na RAW opml).
Door de url's van je opml files in te vullen (per 'sheet' eentje) creeër je dus een structuur die vergelijkbaar is met wat ik rechts in het venstertje heb. Maar ook allerlei andere structuren zijn mogelijk. Denk aan teksten met links naar sides, of sheets met links of foto's. Ik heb al veel mooie toepassingen gezien: videos, blogrolls, presentaties, readinglists, blogcontent etc.

Ik heb ook even via opml een link aangebracht naar de Grazr opml (de laatste link in het venster), zodat je kunt lezen wat opml en feeds nu eigenlijk zijn en voorbeelden van toepassingen kunt zien met steeds een uitleg er bij.

En ik moet zeggen, aanpassingen verlopen nu heel soepel via opmlworkstation. Je verandert een relevante entry met behulp van de editor, bewaart die file en de zaak is weer geupdated. In plaats van zoeken in een brij van rss feeds en urls van tientallen, nee in mijn geval wel meer dan 100 files. Veel overzichtelijker zo.

Technorati tags: , ,


OPMLs gecombineerd met OPML Manager en Grazr

Ik kreeg een mooie reactie van Pieter van Overbeek. Hij heeft OPML Manager gemaakt. Een verdraaid mooie tool om makkelijk OPMLs te kunnen beheren. Ik heb daar gelijk even gebruik van gemaakt en zo mijn 2 Grazr readinglists gecombineerd tot 1. Daarin zie je dus zowel Mijn Readlinglist van andere blogs als Mijn Content van deze weblog. Je kunt weer lekker grazen door de diverse content. Klik op een regel/titel em je gaat steeds een niveau verder. Totdat je het bericht in kwestie zelfs kunt lezen Of door kunt klikken naar de weblog/site van dat bericht). Terug ga je steeds door op het schuifje links te klikken. En natuurlijk kun je de webfeed van de betreffende content weer kopiëren met de rechtermuisknop.

Ik heb gelijk ook maar even de blog van NewLevel.nl en de RSS feed van Tulip nieuws toegevoegd als opml. Ook daarin kun je dus weer 'grazen' door op de diverse items te klikken. Om ze in OPML te krijgen heb ik ze even in Bloglines gezet en geëxporteerd. Dat levert een keurige opml file op die ik kan gebruiken in OPML Manager.
Dit is de link naar mijn OPML file in OPML manager. En met deze link krijg je de inhoud van de opml webfeeds keurig in je PDA of martphone!

Mooi!

Technorati tags: , , ,


September 02, 2006

Mijn eigen content als reading list

Ik word helemaal enthousiast van OPML en dat in combinatie met Grazr. Zo heb ik nu in de rechterkolom een venster staan waarin je de webfeeds van andere weblogs die ik lees kunt zien. Je ziet niet alleen een lijstje van de webfeeds, maar je kunt er ook op doorklikken naar de lijst met berichten en zelfs de berichten lezen als je verder klikt op een titel. En als je in een bericht op de titel klikt ga je naar het betreffende bericht op die wbelog. Als je de webfeed handig vindt kun je hem met je rechtermuisknop kopiëren en in je eigen feedreader plakken. Zo kun je dus lekker grazen door mijn feeds. Het linkerbalkje in dat venster is een soort schuifje waarmee je steeds terug kunt. Gaaf he. Je ziet trouwens deze toepassing vaker. Zo heeft Fred ook een Grazr Reading List en Marjolein ook (speciaal over RSS).
Maar nu to-the-point. Ik dacht waarom biedt ik al mijn eigen content zo niet aan in een reading list? Dan kun je in een opslag zien wat er allemaal is en wat daar voor berichten in zitten. Of foto's of video's, of.... Tja kan natuurlijk van alles zijn. Dus daarom hier neer gezet: My Content Reading List in Grazr. Alle content van mijn weblogs, foto's video's, reactie die ik andere weblog feef, online archieven, etc. Klik maar eens rond en pak de feed die je aanspreekt en plak die in je reader. De meeste content is natuurlijk van deze weblog, namelijk de categorieën als aparte feed. Maar je vindt ook een webfeed met alleen de reacties, of samenvattingen van de postings, of postings inclusief reacties. Kortom: voor elk wat wils. Dit is dus The Long Tail van mijn content ;-)
En ik hoef nu al die webfeeds maar op één centrale plaats bij te houden, nl. in Bloglines. Door vanuit Bloglines een export te maken, krijg automatisch een opml file. En die bied ik aan bij Grazr. Vandaar. Ik moet nog even nadenken waar ik dit venster ergens neer zet in de zijkolom. Ik heb hem maar even rechts onder My Reading List gezet.
Vind jij dit een handig hulpmiddel?

Update 4 sept.: Ik heb nu 2 opml gecombineerd: My Reading List en My Content tot 1 opml. Die zie je nu rechts staan.

 

grazr

Technorati tags: , , ,


September 01, 2006

Mijn reading list lezen met Grazr

Ik ben wat aan het experimenteren met OPML en reading lists. Daarvoor heb ik onderstaande tool Grazr gebruikt. Wel met een omweg, want vanuit Feeddemon/NewsGator kreeg ik geen geldige OPML file. Daarom heb ik mijn feeds even in Bloglines geimporteerd en daarna een export gemaakt naar OPML. Die file is wel goed zoals je hieronder ziet. Het mooie is dat je kunt klikken op de rubriek en daarna de titel en zelfs het bericht kunt lezen. Als je terug wilt gebruik je de slider aan de linkerkant. Mooi! Zo kun je dus de feeds die ik lees ook hier lezen.
Ik wil het nog in de zijkolom toevoegen, maar om de een of andere reden pakte dat nog niet goed uit. Mooi toch om zo eens 'rond te grazen' in feeds om te zien of er wat tussen zit.
Wil je het zelf eens uitproberen? Dan kun je gewoon je hier je feed of opml aanbieden. Je hebt heen account nodig of zo.

Update: oeps. Dat gaat toch nog niet goed. Vreemd. Als ik een voorbeeld bekijk met TypePad dan zie ik mijn feeds. En op de weblog zijn ze er niet. Hetzelfde probleem dus als met de zijkolom. Iemand een idee?

Update2: problems solved! Ik zie nu (even) mijn eigen webfeeds, want ik heb Norton Internet Security uit staan. Het blijkt dat Norton Internet Security (en andere Norton Security packages) niet samen werkt met Grazr. Norton, blijkt javascripts in alle webpagina's te zetten om de veiligheid te checken. Grazr komt volgende week over 2 weken met een nieuwe Grazr loader die hiermee om kan gaan. Fijne support van Grazr. Snelle response en meteen het probleem opgelost!

Technorati tags:

grazr

August 15, 2006

Lijst pingadressen aangepast

Ik heb de lijst pingadressen die je kunt gebruiken om zoekmachines e.d. te laten weten dat je iets nieuws hebt geschreven weer aangepast. Ofwel er zijn weer 3 adressen afgevallen.


Beginners Guide to Business Blogging

Debbie Weil heeft een nieuwe uitgave van haar manifesto uitgebracht: Beginners Guide to Business Blogging (pdf). Ze gaat daarin in op bloggingsoftware, wat goede (business) blogs zijn, wat RSS is en hoe je die webfeeds (RSS) kunt lezen, de etiqeuttes komen aan bod en ze geeft maar liefst 20 definities van een weblog. Natuurlijk vraagt ze zich ook af of je wel moet gaan bloggen als bedrijf en hoe je je traffic kunt verhogen. En moeten we de email nieuwsbrief dan de deur uit doen? Welnee, het is de inzet van allerlei instrumenten die je relatie met mensen (nee ik noem ze bewust geen klanten, zo willen we niet meer genoemd worden) verbeterd. Tenminste als je het goed doet, zegt Martijn Aslander: “Creeër een lousy experience en iedereen praat erover, en je klanten verdwijnen vanzelf.” Martijn gaat ons binnenkort verrassen met Marketing 2.0 blogsels.
Eduard de Wilde wil zelfs het woord beginners liever niet meer horen. Jammer dus dat het in de title van dit manifesto zit. Maar goed. Toch is dit manifesto de moeite waard om eens door te nemen. Zeker voor die mensen die eens willen weten hoe het nu allemaal zo ongeveer zit. Niet in technische blabla, maar heel toegankelijk. Er staan heel veel links in naar andere bronnen en zo kom je wellicht op het spoor van interessante zaken.
Waarom klik je niet gewoon op die link van de titel en lees je de 41 pagina’s eens eventjes door? Zo gebeurt, het lees vlot weg. Een aanrader! En je zou niet de eerste zijn, die zich voorneemt eens een blogje op te starten.

Technorati tags: , , ,


August 14, 2006

Wat vind je hier nu van? Plagiaat van Andrew of niet?

Tja, je hebt kaf en koren….. Marjolein Hoekstra schreef een hele goede posting over RSSonate. Zij is naar aanleiding van RSSonate BlogBridge Expert geworden op het gebied van RSS. Niet zo verwonderlijk. Ze doet heel veel goede dingen met RSS. Je kunt RSSonate (gebaseerd op Grazr) bij haar in de kantlijn zien werken. Een OPML reader dus. Mooi werk. Veel tijd aan besteed en goed over nagedacht. Ik vind dat machtig mooi, omdat dat innovatie is.
Maar wat zie je dan? Is er ineens iemand die haar bericht voor het grootste gedeelte zomaar over schrijft. Nou ja, niet zo maar natuurlijk. Zal wel een reden voor zijn geweest. Lees de posting van Andrew Barrow maar eens. En kijk wat je er van vindt.
Marjolein was naar aanleiding daarvan natuurlijk stevig van de kaart. En schreef een open brief op haar blog. Persoonlijk had ik er gewoon over geblogd dan een open brief aan Andrew, maar dat is persoonlijke voorkeur. En ok, ik weet ook wel dat je tegen plagiaat niet veel doet, alhoewel Jonathan van Plagiarismtoday  op de blog van Marjolein in een reactie kennelijk wel mogelijkheden ziet. Maar ik vind in ieder geval dat dit niet kan. Wat vind jij?

Ok, swithing into english for Jonathan and Andrew:
– Please Andrew, could you tell us what the reason is for this action? Perhaps there are reasons which I do not know.
– Hi Jonathan, could you tell us a bit more about what you do in such cases?

Technorati tags:


August 03, 2006

Videos voor ipod video komen nu wel door

Mijn experimentjes met de videos van Zuid Bretagne kun je nu ook op je ipod video bekijken. De enclosures komen nu wel mee met de webfeed. Weer wat geleerd. Ik moest in de .htaccess file op mijn Dreamhost account onderstaande code opnemen. Een .htaccess file is gewoon een stukje platte tekst met daarin code die ervoor zorgt dat bepaalde zaken op je webserver goed gaan. Je moet de .htaccess file opslaan zonder extensie heb ik gemerkt. Anders gaat het ook mis. De code die ik nu in de .htaccess file heb gezet is:

AddType audio/mpeg mp3
AddType audio/x-mpegurl m3u
AddType audio/x-mpegurl pls
AddType audio/ogg ogg
AddType audio/x-m4b m4b
AddType audio/x-m4a m4a
AddType video/mpg mpeg
AddType video/mpg mpg
AddType video/mp4 mp4
AddType video/m4v m4v
AddType video/quicktime mov
AddType video/x-msvideo avi
AddType video/x-msvideo wmv

  • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
    WEL OP:

    WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

    (alle content van hier vind je daar ook)
    ZIE JE DAAR!
    My Photo

    • grazr

    My Archives Page







    Statistics

    Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer