Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at

August 14, 2006

Bill's Podcast Payback actie

Via Pierre’s podcast De Edukast, die trouwens altijd de moeite waard is, zag ik een aardige actie van de band Bill. Ze hebben een Podcast Payback actie.  Dit betekent dat je hun cd gratis in je bezit kunt krijgen. Geinig toch. Misschien een idee voor marketeers?
Als je eerst even wilt luisteren kan dat natuurlijk in de podcast van Pierre. Als je gewoon het playertje in de posting op zijn weblog gebruikt en dan klikt rond 400 dan hoor je de groep. Aardige muziek. En daarom meld ik het ook. En Pierre heeft er al eerder een paar tracks van gekregen. Natuurlijk kun je ook gewoon Pierre’s Edukast gewoon helemaal beluisteren. 
Pierre thanks!


August 01, 2006

Frank Janssen over company blogs op BNR radio

Beluister het interview van Jeroen Smit met Frank Jansen als podcast. Ga naar deze pagina en kies de uitzending wo. 12-07: De marketveroveraars [30:42 min / 14,74 MB]. Voor iedereen die wil weten of en hoe je company weblogs in kunt zetten is dit een aanrader.

De mp3 file van het interview en de RSS feed. Vreemd eigenlijk dat ze de mp3 niet gewoon op de site vermelden. Wel zo gemakkelijk om er een link naar te maken.

Een mooi interview. Complimenten Frank!

Technorati tags:


June 29, 2006

Er zijn verandering op til

Mijn artikel in de krant va het Great Place to Live project hieronder integraal weergegeven. Over nieuwe media (zoals weblogs en podcast) in een nieuwe tijd. Je kunt het artikel ook downloade als pdf: Er zijn veranderingen op til.pdf (41 KB).

Er zijn veranderingen op til. Voel je ze ook? Voel je de turbulentie? Zie je de voorbeelden van mensen die uit het systeem willen breken? Die vanuit liefde en wijsheid zaken tot stand proberen te brengen die duurzaam zijn? Als je goed kijkt vind je ze.

Omkeringseffect
De filosoof Arnold Cornelis noemde het het tijdperk van communicatieve zelfsturing, Pine & Gilmore beschreven het als De Beleveniseconomie, Boswijk cs hebben het over betekenisvolle belevingen, Greenleaf noemt het dienstbaar leiderschap, Herman Wijffels gebruikt de metafoor van ‘stoplichtentijdperk’ naar het ‘tijdperk van rotondes’, Beck heeft een holistische kijk op de wereld, Lazlo pleit om onszelf als onderdeel te zien van de natuur in plaats van onszelf erbuiten te plaatsen, de NRC had een artikel met Wijffels: ‘De wereld moet op zijn kop’ en Jenssen zet de piramide van Maslow ondersteboven.


Continue reading "Er zijn verandering op til" >>

June 19, 2006

Neville and Shel doing a co-presentation over.....the internet

This is great! Neville Hobson and Shel Holtz did a copresentation at the IAOC European conference “Where Content and Technology Meet about “Communicating on the Read/Write Web.” Why is this so interesting? Because Shel is actually on the other side of the ocean, recording Neville and also taking part in presenting some sheets. All done via the internet by means of Skype. Neville is in front of the audience.
You can download the presentation (PPT) and listen to the podcast (just hit the playbutton there)!  In this way you can see and here this co-presentation done via the internet. Besides this the presentation has some great insights on the Read/Write Web.


June 16, 2006

John Gray's presentatie over globalisering tijdens ViNT symposium

Zoals in de vorige posting aangekondigd, zet ik hier even de audio van de presentatie van John Gray neer die hij hield tijdens het ViNT symposium. Hij laat ons zien dat we niet alleen moeten kijken naar de technische aspecten van globalisering, maar vooral ook naar andere aspecten, zoals culturele aspecten en aspecten van milieu (klimaatveranderingen) en energie. Deze zullen een hele grote invloed hebben op het verdere verloop van globalisering. Hij zegt dat we de negatieve gevolgen van globalisering niet zo maar even fixen. Globalisering heeft grote negatieve gevolgen.

Klik op de play knop van het spelertje of download de file door op het pod-icoontje te klikken.

Podcast John Gray tijdens ViNT symposium over globalisering (18.8 mb, 45 min, mp3)

 


June 14, 2006

POE-132-2006614: Maarten van Rossem over mondialisering: Nederland mondialiseert al meer dan 600 jaar

Ik was gisteren op het symposium van ViNT (het Verkenningsinstituut voor Nieuwe Technlogie van Sogeti): Is de wereld werkelijk plat?

Een van de presentaties was die van Maarten van Rossem. Op zijn karakteristieke cynische manier gaf Maarten van Rossem een betoog over globalisering, die hij liever mondialisering noemt.

Zijn mening is dat we allemaal veel te somber tegen mondialisering aan kijken. We doen er veel te paniekering over. We hebben een negatief beeld over mondialisering:
- we worden er door bedreigd
- ons aangename leven zal er door verdwijnen
- er zal een race to the bottom gehouden worden
- ons sociale voorzieningenstelsel zal uitgekleed worden
- inkomens zullen lager worden

Dit is zeer onwaarschijnlijk vanuit historisch oogpunt. Het zal een race to the top zijn. Is mondialisering eigenlijk wel zo nieuw? Hij betoogt van niet. 60.000 jaar geleden was de mensheid al bezig te mondialiseren vanaf de Afrikaanse savannen naar de Rode Zee.
Ook de VOC was 600 jaar geleden eigenlijk al de eerste multi-national en een voorbeeld van een mondialiseringsproces. We hebben altijd geld aan de handel verdient en doen nu ineens defensief als er ergens anders op de wereld expansie plaats vindt. We krijgen namelijk allerlei boodschappen dat het slecht gaat, alles gaat verkeerd, maar is dat wel zo?
Vervolgens gaat van Rossem in op de expansie van Groot Brittanie, de VS en Japan en legt hij uit dat ons beeld op de wereld een negatief beeld is, terwijl de cijfers aangeven dat een dergelijke negatieve benadering nergens voor nodig is. Terugkijkend in de historie zien we dat een dergelijke negatieve benadering niet nodig is. van Rossem legt uit dat Nederland het beste land is om in te wonen.

Tot slot geeft hij aan waarom we ons geen zorgen hoeven te maken over mondialisering:
- lage lonenlanden blijven geen lage lonenland (hoe beter het gaat, hoe sneller dat de lonen zullen stijgen)
- er is geen energieprobleem (Het is een prijzenkwestie. Duurdere energie veroorzaakt zuiniger gedrag)
- er is plaats voor re-industrialisatie (hooggespecialiseerd)
- snelle groei is een tijdelijke zaak
- ons kleine economietje is afhankelijk van import en export en past zich aan aan de wereldeconomie
- het is een race to the top en niet to the bottom
- de verschrikkelijkste dingen waarvan we denken dat ze gebeuren, gebeuren niet en die dingen waarvan we geen notie hebben zullen gebeuren

Een aanrader! Luister naar zijn interessante betoog ;-)

Klik op de play knop van het spelertje of download de file door op het pod-icoontje te klikken.

Podcast POE-132-2006614 (28.8 mb, 60 min, mp3)

 

Shownotes:
- ViNT
- Sogeti
- Is de wereld werkelijk plat?
- Maarten van Rossem
- Podsafe muziek: Sympatico


June 01, 2006

Podcast in plaats van hoorcollege

Grappig! Ik lees net op de EduSite dat een engelse docent (Bill Ashraf) is gestopt met het geven van hoorcolleges aan  Bradford University. Hij gaat zijn lessen nu alleen nog maar als podcast verspreiden. En als er vragen zijn kunnen de studenten die via SMS aan hem stellen en ze worden dan beantwoord op zijn weblog. Daarnaast heeft hij zijn tijden dat hij aanwezig is online gezet, zodat studenten vooraf kunnen zien of het zin heeft om naar de universiteit te gaan om hem te ontmoeten.
Kijk, iemand die probeert de nieuwe media echt in te zetten. Hij haalt overigens met deze aanpak ook BBC-News en kennelijk schrijven meer mensen over hem ;-)


May 31, 2006

Engbert Breuker in Casa Luna uitzending

Casa_luna In deze uitzending van Casa Luna een gesprek met Engbert Breuker, Chief Emotions Officer van Pentascope.
 

Klik op de play knop van het spelertje of download de file door op het pod-icoontje te klikken.

Podcast Casa Luna: Engbert Breuker van Pentascope. (23.4 mb, 58.35 min, mp3)

Shownotes:
- Pentascope
- Casa Luna
- Engbert Breuker
- Posting: Pentascope een schitterende organisatie

Technorati tags: , ,


May 30, 2006

Reboot 8

Reboot 8 gaat binnenkort van start (1-2 juni). Ton Zijlstra zal er aan deelnemen als spreker en Frank Meeuwsen (en zijn collega's) gaat er als deelnemer naar toe.
Een podcast interview met Ton Zijlstra door Nicole Simon geeft je al een beetje inzicht in wat hij daar gaat doen. Daarnaast vertelt hij over zijn passie. Overigens heeft Nicole nog veel meer podcasts ter voorbereiding op Reboot 8. En ik denk zo dat er tijdens het event ook nog wel de nodige zullen volgen.
Je kunt natuurlijk ook de weblog van het event bekijken.
Frank Meeuwsen gaat ons verrassen met videos en nog meer...
Hij beschrijft ook het thema:

"Het thema van reboot8 is 'renaissance' wat omschreven wordt als "rebirth of old ideas in a new context; rediscovery, revitalization and understanding (digital) history."

Het schijnt ook een soort unconference format te zijn waar naast sessies ook de nodige ruimte is voor conversatie. En als je programma zo ziet: wow dat is interessant. Komende dagen maar eens afstemmen op dit event en de webfeed even toegevoegd aan mijn feedreader. Toch mooi dat je dat zo kunt gaan volgen.

Technorati tags: ,


May 23, 2006

Harvard Business Review Podcast: IdeaCast

HBR IdeaCastHarvard Business Review heeft nu ook een podcast: IdeaCast. Ze schrijven:

“The HBR IdeaCast™  is a free biweekly podcast featuring breakthrough management ideas and commentary from the editors and authors of Harvard Business School PublishingTo listen to the HBR IdeaCast™ from your desktop, click here.”

Natuurlijk hebben ze ook een webfeed (RSS).

Er zijn nu 2 afleveringen:

Podcast 1:
What every organization needs to know about the Avian Flu; how to bust those organizational silos; a guided trip inside the mind of the Chinese consumer...you may be surprised at what you discover.
Podcast 2:
· How to Manage the Alpha Male:  Whether he's your boss, your subordinate, your colleague, or your client, learn how to get the best of what the Alpha Male has to offer.
· Harnessing the Strategic Power of Trust.  In a world of virtual teams and widely dispersed operations, managers need to get serous about using trust as an operational tool.

De moeite van het beluisteren waard.

Technorati tags: ,


 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer