Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at

August 17, 2006

Nieuwe boeken toegevoegd

Ik heb op de pagina van mijn boeken een aantal boeken toegevoegd die ik net gelezen heb of waar ik juist mee begonnen ben.

 

DL Byron: Publish and Prosper: Blogging for Your Business

DL Byron: Publish and Prosper: Blogging for Your Business

 


Debbie Weil: The Corporate Blogging Book

Debbie Weil: The Corporate Blogging Book



Chris Anderson: The Long Tail: Why the Future of Business Is Selling Less of More
 

Chris Anderson: The Long Tail: Why the Future of Business Is Selling Less of More


Evolutionair leiderschap: Peter Merry

Presence: Senge, Scharmer, Jaworski, FLowers

Managementissues.com - Denkfundamenten ontsluierd een introductie in Spiral Dynamics

Technorati tags: , , , ,


August 15, 2006

Beginners Guide to Business Blogging

Debbie Weil heeft een nieuwe uitgave van haar manifesto uitgebracht: Beginners Guide to Business Blogging (pdf). Ze gaat daarin in op bloggingsoftware, wat goede (business) blogs zijn, wat RSS is en hoe je die webfeeds (RSS) kunt lezen, de etiqeuttes komen aan bod en ze geeft maar liefst 20 definities van een weblog. Natuurlijk vraagt ze zich ook af of je wel moet gaan bloggen als bedrijf en hoe je je traffic kunt verhogen. En moeten we de email nieuwsbrief dan de deur uit doen? Welnee, het is de inzet van allerlei instrumenten die je relatie met mensen (nee ik noem ze bewust geen klanten, zo willen we niet meer genoemd worden) verbeterd. Tenminste als je het goed doet, zegt Martijn Aslander: “Creeër een lousy experience en iedereen praat erover, en je klanten verdwijnen vanzelf.” Martijn gaat ons binnenkort verrassen met Marketing 2.0 blogsels.
Eduard de Wilde wil zelfs het woord beginners liever niet meer horen. Jammer dus dat het in de title van dit manifesto zit. Maar goed. Toch is dit manifesto de moeite waard om eens door te nemen. Zeker voor die mensen die eens willen weten hoe het nu allemaal zo ongeveer zit. Niet in technische blabla, maar heel toegankelijk. Er staan heel veel links in naar andere bronnen en zo kom je wellicht op het spoor van interessante zaken.
Waarom klik je niet gewoon op die link van de titel en lees je de 41 pagina’s eens eventjes door? Zo gebeurt, het lees vlot weg. Een aanrader! En je zou niet de eerste zijn, die zich voorneemt eens een blogje op te starten.

Technorati tags: , , ,


March 22, 2006

Welke boeken heb ik gelezen?

Ik heb mijn boeken ook maar eens vastgelegd. Zo heb ik zelf een mooi overzicht. De verwijzing staat weer in de rechterkolom onder de link Context: My Books. Natuurlijk staat de link ook op de Context pagina.


March 09, 2006

Video van de presentatie Een nieuwe kijk op de Experience Economy van Albert Boswijk en Anna Snel

Nu Google Video de mogelijkheid biedt de videos op je blog aan te bieden heb je wel gemerkt dat ik er al een paar hier neer heb gezet die ik zelf interessant vind. Ook deze mag hier natuurlijk niet ontbreken. Tijdens de Emerce eDay die op 12 oktober 2005 in de Amsterdam Convention Factory werd gehouden, hielden Anna Snel en Albert Boswijk van The European Centre for the Experience Economy namelijk een presentatie over de nieuwe kijk op experience economy, betekenisvolle belevenissen. En dat de geschiedenis van dit fenomeen veel verder gaat dan 1999, het jaar dat Joe Pine en James Gilmore met hun bestseller The Experience Economy voor een revolutie zorgde in het nieuwe denken in belevenissen. De theorie van de Experience Economy heb ik al eens beschreven.
Zo kun je toch nog mooi het seminar even volgen. De film is trouwens opgenomen door Henk Jan Winkeldermaat. Bedankt Henk Jan.


Malcolm Gladwell about his book Blink

Ah this is also great. Hearing (and seeing!) Malcolm talking about his book Blink. Very inspiring presenter! About thinking without thinking, about chioces that seem to be made in an instant.

Technorati tags: ,

November 01, 2005

Hans on Experience in boek over weblogs

Boek_weblogsFrank-Ly bericht vandaag dat zijn weblog in het nieuwe boek van Rene Rogier Mostert staat. Dat boek gaat volledig over weblogs en is in het nederlands geschreven. Veel voorbeelden, rijk geillustreerd en makkelijk leesbaar. Je krijgt een mooi compleet overzicht over dit fenomeen. Een recensie vind je op About(:)blank. En je kunt het hier o.a. online bestellen. Er is overigens ook een website van het boek, waar je heel veel links vindt naar de bropnnen die gebruikt zijn.
Ik ben er best wel een beetje trots op dat in het hoofdstuk bedrijfsweblog mijn weblog ook genoemd wordt, of liever zichtbaar is met een foto/screenshot van een halve pagina!


January 13, 2005

African Tribal Leadership

Ik kwam deze recensie tegen van Drs. J. Peters over het boek African Tribal Leadership van Willem de Liefde.

"Een compact boek van 143 bladzijden, veel wit, ruim van opzet, met prachtige tekeningen en etsen, 13 praktijkverhaaltjes, handige checklisten en binnen een paar uur uit. Wat wilt u als snelle manager nog meer? Misschien is uw vraag: 'Gaat het ook nog ergens over?' Mijn antwoord: absoluut.


Continue reading "African Tribal Leadership" >>

January 10, 2005

African Tribal Leadership: een voorbeeld van servant leadership

African_tribal_leadershipAfrican tribal leadership is een boek voor de vernieuwer. Deze manager of adviseur moet het aandurven veranderingsprocessen op basis van dialoog en respect uit te voeren. Alleen door te luisteren naar de verhalen over het bedrijf van medewerkers kan een manager invulling geven aan de collectieve kracht. Het is de eerste en belangrijkste stap naar zingeving, bezieling en creativiteit. Zonder zich te verliezen in abstractie schetst dit boek hoe de tribale manager deze communicatie op gang kan brengen en houden. Hoe organiseert hij een LeKgotla? Welke rol speelt kunst, en dan met name de universele life cycle daarin? Wat mag hij verwachten van zijn medewerkers? Hoe vertaalt hij dat naar zijn - vaak ratiogestuurde - organisatie?
Dit boek is een inspiratiebron voor elke manager die het aandurft na te denken over zijn eigen stijl van leidinggeven. Het verbindt daarbij twee denkwerelden, die van het sociaal constructionisme en de complexe systeemtheorie; een combinatie die het mogelijk maakt het besluitvormingsproces te versnellen.


December 16, 2004

De dienaar als leider

Dienaar_als_leiderDienaar en Leider: kunnen deze twee rollen samengaan in één persoon? En kan een dergelijke persoon in de wereld van vandaag echt leven en productief zijn? In dit essay beantwoordt Robert Greenleaf beide vragen bevestigend en legt hij uit waarom en hoe.
Het essay is een grote inspiratiebron voor mensen die zich bezighouden met lerende organisaties en empowerment. Het beschrijft kenmerken van leiders, met als twee uitersten zij die bovenal leider zijn (wellicht uit machtshonger of materialistische behoeften) en zij die bovenal dienaar zijn, en vanuit die positie er bewust naar streven leiding te geven.
Dit klassieke essay beschouwt het hebben van goede relaties in team- en werkverband, met nadruk op inleving, luisteren, aanvaarding en vertrouwen. Het biedt tegewicht tegen al te rationele ideeën over management en leidinggeven.
Dit klassieke essay is een must voor iedereen die in deze jonge eeuw als leidinggevende werkzaam is. Een inspirerend verhaal waarin Robert Greenleaf overtuigend duidelijk maakt dat leidinggeven een dienst is die je aan je organisatie en je medewerkers bewijst. 'Leiders zullen mensen helpen te groeien in en naar hun unieke persoonlijkheid'

De basis van Greenleafs gedachtengoed over de 'servant-leader' ligt in een halve eeuw ervaring in Human Resource Management en organisatieontwikkeling, gekoppeld aan zijn diep doorleefde spiritualiteit en de betekenis die hij hechtte aan fundamentele menselijke waarden en idealen. Al in 1970 schreef hij zijn hoogst moderne gedachten over de noodzakelijke balans tussen ambities en behoeften van mensen enerzijds, organisaties en bedrijven anderzijds.


December 09, 2004

Stapsgewijs naar een nieuwe cultuur- en leiderschapsstijl

Ik heb gisteren bij Marezate een aardig boekje gekregen over bovenstaand onderwerp. Op de achterkant van het boekje trof ik een beschrijving aan van Waarden gedreven leiderschap door Daan Fousert. Ik citeer dat hieronder omdat het kernachtig een aantal belangrijke zaken samenvat.

"De 'medewerker' van deze eeuw is aan het veranderen. Mensen willen niet meer leven met slechts een paar van hun capaciteiten die toevallig goed in de markt liggen, terwijl ontwikkelingsplannen binnen bedrijven zich te veel en te vaak richten op de ontwikkeling van hun functionele capaciteiten. Mensen willen geen verschil meer tussen de buitenkant van het maatschappelijk succes en de binnenkant van hun persoonlijke groei.


Continue reading "Stapsgewijs naar een nieuwe cultuur- en leiderschapsstijl" >>

  • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
    WEL OP:

    WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

    (alle content van hier vind je daar ook)
    ZIE JE DAAR!
    My Photo

    • grazr

    My Archives Page







    Statistics

    Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer