Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« links for 2006-08-19 | Main | Dropping Knowledge »

August 21, 2006

Wil je High Definition bekijken?

Ik was al aan het zoeken naar mogelijkheden om wat meer van HD video kwaliteit te laten zien. De filmpjes die ik een tijdje terug hier neergezet heb laten dat niet zien. Google Video en Dailymotion kunnen niet overweg met High Defnition Video volgens mij.
Via de hele interessante posting van Pierre Gorissen kwam ik bij een player terecht die dat wel beter kan laten zien en die het divx formaat ondersteunt. Tjonge, dan ziet een filmpje er ineens wel mooi uit. Zie hieronder het resultaat als je door klikt (600x515 pixels! Als ik het nog groter had gemaakt kwam de video buiten mijn blog)).
Ik heb dit filmpje even niet hier op de homepagina gezet, want hij begint gelijk te spelen. Als je tenminste de divx-player hebt. Ik kan je van harte aanbevelen de divx-player die ook High Definition ondersteunt te downloaden. Anders zul je het filmpje niet zien. En als je dat gedaan hebt kun je met deze link full-screen High Definition bekijken. Overigens kan dat ook door op het filmpje met de rechtermuisknop voor Full screen te kiezen.
En als je wilt meer wilt weten moet je echt Pierre's posting lezen!
Tot slot: het filmpje heb ik geconverteerd met Dr. DivX van mpeg2 880 mb naar divx 110 mb!! En natuurlijk hangt het binnen komen en mooi gelijkmatig streamen van de video af van je internetconnectie en pc.
Ik ben in ieder geval weer een stapje verder. Pierre bedankt!!


link full-screen

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d834aa1db853ef

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Wil je High Definition bekijken?:

Comments
Fred Zelders

Hans, de kwaliteit van de video zal ongetwijfeld heel goed zijn maar toch even een waarschuwing:

De video die jij hier hebt staan is van een zodanige omvang dat je er de gewone bezoeker mee weg jaagt. vrees ik.

Hans Mestrum

En dat is natuurlijk niet de bedoeling fred. Bedankt voor de waarschuwing. Ik neem aan dat je de streaming performance bedoelt. Ja ik merk dat die af en toe te wensen over laat. Soms is de video in 2 seconden binnen, soms duurt het 'even'. Maar het is wel de realiteit die ik nu heb. Als er nog betere/andere mogelijkheden zijn hou ik me natuurlijk aanbevolen. Maar het mooier maken dan het is of het daarom niet laten zien vind ik ook geen optie.
En ikzelf vind het heel acceptabel hoe snel het (bij mij) binnenkomt. En dat wilde ik hier ook even vastleggen (voor mezelf en degenen die de performance wel al aan kunnen). Overigens kun je al op de play knop drukken als je het te lang vindt duren. Hij begint dan te spelen.
Bedankt weer voor het mee denken fred!

Pierre

Hoi Hans,

Kijk zeker ook even hier: http://www.gorissen.info/Pierre/item/2006/8/21/actie-gratis-licentie-voor-divx-pro
De verhouding van de video in de pagina klopt volgens mij niet. Alles wordt erg smal, in full-screen modus gaat ie wel goed.
Laatste tip: als je bij de code generator op "more settings" klikt zie je ook een optie om het automatisch afspelen te voorkomen.
Je krijgt dan een in je code erbij.

Ik ben het met Fred eens dat zulke grote bestanden alleen voor de mensen met een steve verbinding is. Het zal dus niet iets zijn wat je als enige formaat zult gebruiken, maar ja, als je zoals Hans het materiaal op HD-kwaliteit opneemt, is het eenvoudig beschikbaar kunnen stellen van een hoge kwaliteit-versie natuurlijk wel prettig.

Bram

waarom ga je eerst naar High Definition of vervolgens het bestand te comprimeren (met kwaliteitsverlies) naad DivX?

Als je van een WAV een Mp3 maakt haal je ook bepaalde frequenties weg door het geluid te normaliseren.

Hans Mestrum

@Pierre, ja die verhouding zie ik nu oo. Komt omdat ik die handmatig heb aangepast om het afspeelscherm wat groter te krijgen. Zal de code via de codegenerator aanpassen. Thx voor het signaal. Bedankt voor je tip voor de actie. Gelijk even doen
@bram, goede vraag. Probleem bij HD is de enorm grote file. Een file van 6 min van het filmpje hierboven is 880 mb. Met converteren naar divx is ie 'nog maar' 110 mb. Kortom: ik zoek nog naar een oplossing om om te gaan met de enorme omvang en het kunnen tonen van een dergelijke video hier op mijn blog...Bedankt voor je reactie.

Hans Mestrum

@pierre, tja die verhouding is wat lastig merk ik. In de codegenerator moet je zelf je verhouding invullen (en dan past hij het wel een beetje aan). En aangezien dit opgenomen is in de breedbeeldverhouding weet ik niet welke getallen ik in kan vullen. Ik gebruik nu 610x420. Volgens mij is dat al beter.
Ik heb autoplay uitgezet. Is inderdaad soms storend.
Tipje voor de breedband gebruiker, je hoeft niet te wachten tot alles gebufferd is. Je kunt al eerder op de playknop drukken. Hij loopt dan gewoon door (bij mij).

Pierre

@Hans: De verhouding van jouw materiaal is toch 16x9?
Dan zou je bij een breedte van 610pixels een hoogte van 610*(9/16) = 343pixels moeten hebben.
Het mooie van de codegenerator is dat hij bij gebruik van de gewone 'kleine' balk onderin bij het genereren van de code 18pixels bij de ingevoerde hoogte optelt. Je moet namelijk in de embed-tag de totale hoogte opnemen dus video + navigatie. Als je nu voor de optie "Floating Controls (auto hide)" kiest dan zul je zien dat er geen extra pixels worden bijgeteld, dat is dan namelijk niet nodig.

Een tip voor als je dit voor een onbekende player of zonder de codegenerator moet doen: voeg de embed tag eerst in zonder aanpassing van de hoogte maar met de juiste (zie hierboven) verhoudingen. Bekijk hem in een HTML-pagina en meet dan met bijvoorbeeld Paint Shop Pro de afbeelding op. Als je daar kiest voor het maken van een schermafbeelding van een 'gebied' dan zie je al tijdens het aangeven van dat gebied wat de omvang in pixels is. Als je het videogebied opmeet weet je meteen wat je moet bijtellen voor de navigatiebalk (= het verschil tussen gewenste videohoogte en de getoonde videohoogte).

Hans Mestrum

@pierre: kijk daar heb ik (weer) wat aan. Weer wat geleerd. Prachtig. Zo simpel, maar als je het niet weet.....;-) Gelijk even aangepast.
En bedankt voor je tip. De moeite waard!
Nu moet ik nog leren filmen ;-) Je ziet nu duidelijk dat het uit de hand is gefilmd.

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer