Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« Wat vind je hier nu van? Plagiaat van Andrew of niet? | Main | Seth Godin at Gel 2006: This is Broken! »

August 14, 2006

Thumbnails van je links in je postings

Ik heb een aardige tool gevonden die je links in je berichten laat zien als thumbnail, als plaatje dus. Voor zover mogelijk zie je dan de website die onder de url zit. Als je dan met de muis over een link gaat zie je dat plaatje. Voegt dus context toe aan een link. Ik vind het wel mooi om eens mee te experimenteren.
Ik kwam via Marjolein Hoekstra’s posting over Link Thumbnail (bekijk hier de onderliggende plaatjes maar eens). Link Thumbnail is een idee van Arc90. Je kunt in hun posting lezen hoe je het toe voegt. Met scriptjes en al. Het is wel zo dat nu Alexa Thumbnails verkocht wordt er wellicht een kink in deze kabel komt, omdat providers van de thumbnails moeten zullen gaan betalen. En dan is het wat mij betreft sowieso afgelopen met dit dingetje hier.
Wat vind jij van deze service? Stoort het je, voegt het iets toe, vind je het maar niks?

Technorati tags:


Technorati Tags:

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d834dd192569e2

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Thumbnails van je links in je postings:

Comments
Fred Zelders

Ik vind het geen succes Hans!
Verschrikkelijk irritant dat die dingen over de onderliggende tekst heen komen te staan (om vervolgens soms niet meer te verdwijnen).

Heeft voor (mij althans) geen toegevoegde waarde. Kan jij iets bedenken in de sfeer van toegevoegde waarde ?

Ik hoop dat Alexa Thumbnails snel verkocht wordt zodat jij ze er weer af mikt.

Marjolein Hoekstra

Stiekem volg ik deze conversatie omdat Hans via mij op het idee is gekomen om Link Thumbnail te gebruiken. Ik gebruik Link Thumbnail ook en krijg er veel vragen over. Inmiddels heb ik een paar suggesties bedacht om de service te verbeteren. Ik schrijf ze hier en zal ze ook inbrengen op de pagina die Arc90 voor de discussie van Link Thumbnail heeft ingericht: http://blog.arc90.com/2006/07/introducing_link_thumbnail.php:

1. Een blogger kan het tonen van thumbnails afhankelijk maken van het indrukken van een toets, bijvoorbeeld Ctrl. Dus alleen als een lezer de Ctrl-toets ingedrukt houdt terwijl de muis boven een link hangt verschijnt de thumbnail.

2. Alleen thumbnails tonen van uitgaande URLs, dus van websites buiten het eigen domein. Dit maakt het algehele beeld veel rustiger.

Ik zal het laten weten als ik een reactie krijg op deze suggesties.

Trouwens, Alexa Site Thumbnail wordt sinds 27 juli via Amazon Web Services verkocht voor $0.20 per 1.000 thumbnail views (zie http://www.amazon.com/ast). De implicaties van deze policy-wijziging zijn enorm, omdat heel veel developers (denk bijvoorbeeld aan de zeer populaire BetterSearch Firefox extensie van Carlo Zottmann) afhankelijk zijn van Alexa Site Thumbnail.

Je kunt de Alexa thumbnail van je eigen site laten refreshen door de stappen te doorlopen op http://thumbnails.alexa.com/update_thumbnail?url=yoursite.com/

Hans Mestrum

@Fred, zoals altijd helder en duidelijk ;-) Daar heb ik tenminste wat aan. Thx!
@Marjolein: kijk dat zijn mooie ideen die fred's probleem een stuk minder ernstig maken (of niet Fred?).
Mooi toch dat we zo een service kunnen tonen, ideeen voor verbetering krijgen en met elkaar in 'gesprek zijn' hierover?

Fred Zelders

Nu ik jullie toch allebei aan de lijn heb :-)
Ik begrijp - zoals ik al eerder zei - absoluut niet wat de toegevoegde waarde hier van is.
Herkenning van een site aan de hand van een thumbnail? Ik herken hem hoogstens aan de naam, niet de look. Kans is overigens groot dat die thumbnails niet up to date zijn. Sites veranderen immers regelmatig van smoel en het duurt wel eens even voordat dat ge-propageert is naar dergelijke tn-services.

Ik blijf er bij. Ik vind 't drie keer niks. Kan iemand mij overtuigen van het tegendeel?

Hans Mestrum

Ha Fred. Voor mij geeft het wel een visueel beeld van een site. Ik vind het prettig om te zien hoe die site eruit ziet. Maar ben het met je eens dat als je de service voor ALLE links instelt dat het dan rommelig kan worden. Overigens kun je de dienst ook zo instellen dat je bij een link waar je een TN wil hebben een class mee geeft. Dan geeft dus alleen die link een TN.
Meerwaarde (voor mij): ik zie graag plaatjes en ik krijg zo een indruk van die site waar de link naar toe gaat. Daardoor kan ik beter bepalen of ik zal klikken of niet.

Fred Zelders

Hans, de look van een site is voor mij volkomen onbelangrijk. Het gaat om de content. De tekst van de post moet mij 'lokken'. Met plaatjes gaat dat bij mij niet lukken (zo werkt dat bij mij op dit moment).

Hans Mestrum

@fred: jij bent dus wellicht niet (zo) visueel ingesteld. Je wilt alleen lezen (goede content natuurlijk). Maar hoe zit het dan met foto's, video en audio? Voegt dat ook niets toe aan (goede) content? Of een goede grafiek, model of mindmap, of een goede reactie, of tagging, of categorieen....?
Dus voor mij zijn er meer hulpmiddelen nodig om een (goede) conversatie te kunnen voeren en te helpen om elkaar 'te verstaan'.
Tenminst zo werkt dat bij mij op dit moment.

Fred Zelders

Ik ben weldegelijk visueel ingesteld. Ik moet er niet aan denken dat dat niet bestond. Als er iemand is die dat belangrijk vindt ben ik het wel. Ik heb niet voor niets zo af en toe een post geschreven over geweldig mooie en indrukwekkende foto's (http://www.fzelders.nl/weblog/?p=1196, http://www.fzelders.nl/weblog/?p=1222, http://www.fzelders.nl/weblog/?p=771, http://www.fzelders.nl/weblog/?p=654, http://www.fzelders.nl/weblog/?p=445, http://www.fzelders.nl/weblog/?p=399). Sterker nog, ik begin haast iedere dag op het web met een verssassing van Sam Javanrouh's 'daily dose of imagery' (http://wvs.topleftpixel.com/).
Een goede grafiek, mindmap, kortom alle voorbeelden die jij noemt of een pakkende visual (maar daar hoort meestal content bij in de vorm van tekst) doen het prima bij mij. Maar, dan heb je het over functioneel gebruik van dergelijke content.
Een thumbnail van de homepage (en dan meetstal zelfs een oude) is in mijn ogen althans op geen enkele manier een hulpmiddel bij de conversatie over het desbetreffende artikel of de genoemde link.
Maar, iedereen is anders, en dat maakt het nou juist allemaal zo leuk.

Zou ik nu echt de enige zijn die daar zo over denkt en daarom minder enthousiast ben over deze feature? Ik hoop dat er ook nog meningen van anderen komen.

Hans Mestrum

@fred: bedankt voor je aanvullingen. En wat een mooie foto's!
We zijn het wel behoorlijk eens hoor. Zie ook de reactie van Marjolein. Deze feature moet behoorlijk uitgekleed worden of aangepast. Het is zo wel een kerstboom. Nog even een paar dagen wachten en dan pas ik het denk ik aan aan de vorm waarin je de class=" " toe kunt voegen en zodat je dat dus per link dan 'aan' kunt zetten. Ik vind het toch wel mooi. Ik zie bijv. de mooie 'visual' die onder je daily dose of image link zit. Indrukwekkend. Nodigt uit tot klikken.
Maar misschien gooi ik het ook wel weer af. Een mens (nee, ik bedoel: IK) moet soms eens wat experimenteren, freubelen, prutsen, rommelen. En daar past dit ook bij. En soms blijft er wel eens wat van hangen.

Pierre

Samengevat: vreselijk!
Eerst gebeurt er niets (de plaatjes worden waarschijnlijk dan nog geladen) maar de links hebben een zenuwachtig mouse-over effect (dikker/groter font) waardoor de tekst in het hele bericht verschuift. Het laden van de pagina duurde nu véél langer en het voegt voor mij niets toe.
(het goede nieuws: sharpreader laat ze niet zien)

Pierre

p.s. waarom moet ik ook nog een code invoeren als ik ingelogd ben (en dus al heb bewezen geen machine te zijn)?

Hans Mestrum

@pierre: bedankt voor je reacties. Dat van dat laden heb ik ook gemerkt en voeg ik toe aan mijn lijstje bedenkingen. Het wordt een hele kerstboom zo die zijn doel voorbij schiet. Nog enkele dagen wachten op wellicht andere reacties en dan gaat het spul er af denk ik.
Vwb je opmerking over captcha in combinatie met TypeKey heb ik me dat nooit zo gerealiseerd (alhoewel ik nu natuurlijk hetzelfde doe: inloggen en code invoeren). Een terechte opmerking! Ik kan daar zelf niks aan instellen in TypePad, maar zal een supportticket aanmaken voor TypePad als verbeterpunt. Volkomen terechte opmerking

Pierre

@Hans: voor de duidelijkheid (maar ik neem aan dat je dat wist), dat betekent natuurlijk niet dat je dit soort experimenten niet meer zou moeten uitvoeren. Ik vind ontdekken dat ik iets niet handig/mooi vind net zo relevant! :-)

Hans Mestrum

@pierre: ha, mooi dat je dat zegt, want dat is precies ook een van de redenen waarom ik het doe. Om er zelf en anderen achter te laten komen of iets goed is of niet. Laat dus de feedback maar komen ;-)

Fred Zelders

Prima aanvulling van Pierre. Helemaal mee eens!

Hans Mestrum

Zo en nou is t mooi geweest. D'r af met die kerstboom ;-)

Marjolein Hoekstra

Hans, Pierre,

Op Pull Quote Mystery (http://www.cleverclogs.org/2006/08/pull_quote_myst.html#comments) heeft inmiddels een uitwisseling van ideeën plaatsgevonden tussen Chris LoSacco, product manager van Arc90 en Fred. Ik heb zelf een duit in het zakje gedaan met een commmentaar op de blog post van Arc90 over Link Thumbnail (http://blog.arc90.com/2006/07/introducing_link_thumbnail.php#comment-677), welke er zojuist toe heeft geleid dat Joel Nagy het ontwerp van Link Thumbnail dusdanig gaat herzien dat alleen externe links van thumbnails worden voorzien. Aanvullende ideeën welkom.

Hans Mestrum

Ha marjolein, bedankt voor de tip. Die discussie had ik nog niet gezien. Misschien dat het nu minder rommelig wordt. Heb jij het al aangepast? Ik ga in ieder geval eens kijken bij je.

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer