Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« Weer aan de bak | Main | Gisteren had ik een bijzondere dialoog met Debbie Molhuizen »

July 28, 2006

Sony HDR HC1E

Sony hdr hc1eNet een dag voordat we op vakantie vertrokken naar Bretagne kwam hij binnen. Mijn nieuwe aanwinst: een High Definition Videocamera. De Sony HDR HC1E. Alhoewel ik er nog geen ervaring mee had heb ik hem naturlijk toch mee genomen. Ik heb enkele tapes volgeschoten en bij thuiskomst was het resultaat werkelijk verrassend. Wat een verbluffende kwaliteit!
Ik ben me nu verder aan het verdiepen in de mogelijkheden van dit prachtige apparaat. Ondertussen heb ik de HD filmpjes natuurlijk al op mijn computer gezet. Via een Firewire kaart en Windows Media Encoder was dat een fluitje van een cent. Ik heb de opnames bewaard als DV (dus de normale) kwaliteit. Die bestanden zijn al zeer groot: 12 gigabyte voor 60 minuten.
Als het goed is krijg ik vandaag of morgen Ulead VideoStudio 10 Plus binnen zodat ik de opnames kan editen (in HD kwaliteit). En natuurlijk zal ik mijn experiment dan hier neer zetten.

Technorati tags: ,


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d834a35f0153ef

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Sony HDR HC1E:

Comments
Henk-Jan Winkeldermaat

Heel veel succes Hans... prepare voor veel zogenaamde 'edit-nachten', wallen onder de ogen, maar veel voldoening. Ben benieuwd naar die editsoftware, klinkt indrukwekkend. Ik ben een beetje klaar met Windows Movie Maker, dus ben me ook aan het oriƫnteren. Succes! HJ.

Bob

Ha Hans,

Vraagje,
Ik heb ook een HC1 en ook Ulead VS10.
Wat zijn jou ervaringen met deze combinatie?
En hoeveel minuten krijg je in 1080 kwaliteit op een 4.7GB DVD?

Ik ben benieuwd.
Groeten, Bob

Hans Mestrum

Ha Bob, leuk dat jij hetzelfde hebt als ik. Ik moet zeggen dat de combinatie me goed bevalt. Zie ook mijn filmpjes van Zuid Bretagne. Ik heb er ook wat over geschreven in deze posting: http://www.hansonexperience.com/my_weblog/2006/07/video_zuid_bret_1.html
Ik gebruik nog geen dvd, maar gewoon vanaf het bandje. De files heb ik nu nog even op mijn harddisk staan. Aangezien de bestanden ongeveer 10 gb zijn voor 60 minuten, zou dus op een dvd van 5 gb een half uur kunnen. Is dat ook jouw ervaring?
Ik moet nog een dvd brander aanschaffen, maar heb wel het advies gekregen dat ik het beste de originele opnames op de bandjes kan bewaren.
Ik heb gisteren wat opnames gemaakt tijdens een wandeling in de natuur, maar dan meer als een soort fotocamera, dus de camera veel stiller gehouden en niet op en neer bewogen (gedraaid) of ingezoomd. Eens kijken wat dat doet. Leuk speelgoed!
Ik hoor ook graag jouw ervaringen.

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer