Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« De nieuwe A Great Place to Live krant is er! | Main | John Gray's presentatie over globalisering tijdens ViNT symposium »

June 16, 2006

ViNT symposium: een korte terugblik

Ik was afgelopen dinsdag op het symposium van ViNT. Ik kijk daar altijd naar uit. En ook deze keer beloofde het programma met als thema: Is de wereld werkelijk plat? interessant te zijn. De entourage van de Beurs van Berlaghe is natuurlijk geweldig, de organisatie was perfect en de zaal zat nagenoeg vol. Kortom: daarover niets dan lof. Maar toch miste ik iets. Ik vond het allemaal zo technisch, zo modellerig (is dat een woord?). Veel schema’s, modellen. Alsof we het allemaal kunnen zien aankomen, regisseren en dergelijke. Ik miste de mens in het verhaal. Ja John Gray was eigenlijk nog het meest aansprekend (alhoewel vrij pessimistisch). Hij gaf in ieder geval aan dat we globalisering echt niet kunnen regisseren vanwege de grote krachtenstromen die er zijn. Maarten van Rossem (beluister zijn verhaal in mijn podcast) had het daar ook over en over een open eind. Gelukkig dat Maarten de zaak relativeerde en het doemdenken wat naar de achtergrond schoof en alles in het bredere perspectief van de tijd zette.
John Gray zei ook dat er vooral culturele en religieuze aspecten aan globalisering zijn en dat energie– en milieukwesties van enorm belang gaan zijn in het geheel van globalisering. Hij probeerde toch wat samenhang aan te brengen, zonder mooie plaatjes van modellen en dergelijke. 
Ik heb de laatste twee presentaties niet mee gemaakt (van de Bruyn en Tas) dus daar kan ik niets over zeggen. Rutger van Waveren  heeft trouwens op de blog van Magnus een prima verslag staan. En als ik dat zo lees dan komt hij tot dezelfde conclusie als hij zegt:

“Het begrip globalisering kwam helaas te vaak naar voren als het uitbesteden van werk naar India en China. Het was geen holistische kijk op de hele wereld, maar een economische blik op de geïndustrialiseerde wereld. Goed dat John Gray was uitgenodigd; globalisering is misschien wel een race to the top, maar ten koste van wat?”

Ik zal nog een aparte posting maken van de presentatie van John Gray omdat ik daar ook audio van heb, die ik van de organisatie mag publiceren (Menno bedankt!). Er zijn namelijk geen sheets van. Die gebruikte hij niet.


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d8342d1cd053ef

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference ViNT symposium: een korte terugblik:

» John Gray's presentatie over globalisering tijdens ViNT symposium from Hans on Experience
Zoals in de vorige posting aangekondigd, zet ik hier even de audio van de presentatie van John Gray neer die hij hield tijdens het ViNT symposium. Hij laat ons zien dat we niet alleen moeten kijken naar de technische aspecten van globalisering, maar vo... [Read More]

» John Gray's presentatie over globalisering tijdens ViNT symposium from Hans on Experience
Zoals in de vorige posting aangekondigd, zet ik hier even de audio van de presentatie van John Gray neer die hij hield tijdens het ViNT symposium. Hij laat ons zien dat we niet alleen moeten kijken naar de technische aspecten van globalisering, maar vo... [Read More]

Comments

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer