Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« Inderdaad...... | Main | links for 2006-06-24 »

June 23, 2006

Ga ik WordPress eens uitproberen bij DreamHost?

Ik zit er sterk aan te denken om WordPress eens te gaan uitproberen. Niet dat TypePad me slecht bevalt. Integendeel, maar na het lezen van Neville Hobson’s posting over hosting bij DreamHost word ik steeds enthousiaster om een eigen server te hebben. Ook al is die gehost. En het lijkt me ook leerzaam om eens een ander platform te leren kennen  En als je ziet wat je bij DreamHost allemaal krijgt:

– disk storage: 20 GB (komt elke week 160 mb bij)
– bandwidth: 1 TB (jazeker terabyte; komt elke week 8 GB bij)
– 3000 emailadressen
– 1 gratis domeinnaam

Wew. That’s a lot!!

En je kunt met 1 klik een WordPress blog up en running hebben.Ook MediaWiki en nog veel meer leuke toepassingen. En dat voor $7,95 per maand, geen setupkosten en nu zelfs daar ook nog $50 korting op. Dus dat is nog geen $4 per maand! Ook worden QuickTime streams ondersteunt! Da’s dus weer handig voor mijn screencasts en filmpjes.
MoveableType is natuurlijk ook een mogelijkheid, alleen moet je dat dan zelf helemaal installeren. Die 1 klik optie voor WordPress vind ik toch wel interessant. Daarnaast is WordPress natuurlijk echt gratis en MovableType is dat niet echt. Ook zijn er heel veel plugins voor WordPress zag ik.

Als ik dit gaan doen zit ik natuurlijk wel met de vraag hoe ik met deze blog om ga. Natuurlijk loopt die voorlopig gewoon door en als ik al met WordPress ga doen, dan zal ik dat naast mijn huidige blog doen. Het importeren van de content naar WordPress gaat best goed heb ik eens uitgeprobeerd op WordPress.com, alleen zijn de urls compleet anders. Ik heb wel wat gelezen over het omzetten van de urls maar dat is een heel gedoe volgens mij.

Wie heeft er advies? Heb je ervaring met het overstappen? Zou je gewoon op TypePad blijven of juist niet? Of MovableType adviseren (of nog wat anders) Laat het me weten. Komende tijd is een mooie tijd om hier eens over na te gaan denken.

Technorati tags: , , ,


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d83463edd869e2

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Ga ik WordPress eens uitproberen bij DreamHost?:

» Of toch MovableType 3.3? from Hans on Experience
Morgen komt MovableType 3.3 uit met een handige installatiewizared, volgens Maarten. Daarmee is de installatie in 5 minuten te doen. Kijk das interessant. Voordeel van MovableType boven WordPress, voor mij tenminste, is het feit dat ik eigenlijk eenvou... [Read More]

Comments
Jaap

Zeker doen, Wordpress. Heeft de meeste en de beste plugins. One-click-install werkt als een zonnetje. Dreamhost kan nog veel goedkoper, ik ben al klant en geef de maximale korting weg voor mensen die ik aanbreng (ik verdien er zelf dus niets aan), zie hier: http://www.ditisberry.nl/archief/berry-deelt-uit-een-terabyte-dataverkeer-voor-anderhalve-euro/
Komt erop neer dat je de couponcode BERRYDEGEKSTE moet gebruiken.
Verder: importeren die hap, meerdere opeenvolgende weblogs is onoverzichtelijk. Hoe de urls eruit komen te zien weet ik niet; wel kun je de permalinkstructuur aanpassen zoals je zelf wil, en dat is echt simpel. Ik zou het allicht uitproberen.
Voor een aantal goede wordpress-plugins, zie hier: http://www.ditisberry.nl/archief/de-vijf-beste-wordpress-plugins/ Met name Podpress is geweldig. Alle soorten media (audio, video in alle formaten) toevoegen door de url in een tekstveld te plakken en je krijgtm mooie embedded players in je berichten, en hij maakt van je wordpress-rss-feed bovendien een podcastfeed, waarvan je alle iTunes-settings enzo bijvoorbeeld gewoon binnen het CMS van Wordpress kunt instellen. Ga ervoor, als je vragen hebt hoor ik het wel ;-)

Hans Mestrum

Wow Berry, je maakt me nog enthousiaster!!
Dat importeren houdt me nog wel bezig, aangezien de urls in alle zoekmachine nu verwijzen naar hansonexperience.com en als ik die omzet worden die dus niet bereikt. Als ik een andere domein ga nemen moet ik dus hansonexperience.com in de lucht houden. Maar misschien komt daar advies over hier. Je aanbod is geweldig!

André Manssen

Hallo Hans,
Zou het mogelijk zijn dat je mij van de ontwikkelingen op de hoogte houdt? Ik ben nl. ook op zoek naar een andere weblogmogelijkheid.
Ik zit momenteel bij www.web-log.nl.'n Account is hier gratis, maar niet groter dan 20 MB. Ik heb bijna mijn MB's verbruikt. Meer MB is mogelijk, maar dan moet ik een betaalde account nemen. Of ik moet in mijn huidige (gratis) account gaan schrappen. Oude postings eruit, enz.
Web-log.nl werkt momenteel met Typepad. Maar ik vind Wordpress ook interessant.

Pierre

Hoe zijn ze?
(zie ook http://www.gorissen.info/Pierre/item/2006/6/20/belachelijke-upgrade)

Frank Meeuwsen

Hahaha...Hans, wil je geloven dat ik gisteren met exact hetzelfde idee heb zitten spelen om naar Dreamhost te gaan? Ik las op i-marco.nl een enthousiast verhaal en ik heb al meer pro-am bloggers hier goede verhalen over horen vertellen.

Hans Mestrum

Ha Frank, toeval?
ik heb het gisteravond al opgezet met de couponcode die Jaap hierboven noemt (nog eens 97 dollar korting!). Gelijk ook een gratis domein aan laten maken (hansmestrum.com) en wordpress met 1 klik geinstalleerd. Quicktime streaming alvast aangezet. Nu even wachten tot het domein live is.

Vincent

Damn, dat klinkt inderdaad goed! Ik heb laatst autoblog.nl overgezet van Pivot naar Wordpress en ik ben erg tevreden, zoals hierboven ook al wordt beschreven is er een zeer groot aanbod aan plugins dus eigenlijk is alles mogelijk.
Ik zag dat Dreamhost ook meerdere domeinen ondersteunt, iemand daar ervaring mee?

Maarten Schenk

Hallo Hans,

Ik zou toch aanraden om voor Movable Type te kiezen (uiteraard), maar met een paar heel goede redenen:

-Eens op WordPress zit je vast. Er zijn geen export mogelijkheden om je berichten en reacties ooit nog naar een ander systeem te kunnen zetten

-Movable Type is gratis voor persoonlijk gebruik, en voor slechst €69 heb je al een levenslange licentie die je recht geeft op support via een help ticket systeem, iets wat soms best handig kan zijn...

-Ook voor Movable Type zijn er tal van plugins: http://www.sixapart.com/pronet/plugins

-Naast je berichten en je reacties kan je via de nieuwe StyleCatcher plugin ook de lay-out van je TypePad site meenemen

-Het URL formaat van Movable Type is hetzelfde als dat van TypePad: als je dus je domeinnaam overzet, hou je al je Google-rank.

-Volgende dinsdag komt Movable Type 3.3 uit. Eén van de nieuwigheden daaraan is dat er nu ook een installatiewizard bij zit. Movable Type installeren duurt nu minder dan vijf minuten (en als je hulp nodig hebt, je weet me wonen...)

-Ik weet niet hoe het met WordPress zit, maar Movable Type is beschikbaar in het Nederlands.

Ik zou zeggen, zet ze een keer naast elkaar...

Groeten,

Hans Mestrum

Wat ik nu een voordeel vindt is dat ik bij Dreamhost gewoon op een knop kan drukken en klaar is de installatie met sql server en al. Maar ik ga zeker de nieuwe versie eens bekijken. Want dat de permalinks e.d. (en dus de google juice) hetzelfde kunnen blijven is toch wel heel handig!

Huub Koch

@ Andre: als je meer dan 20mb files op http://computersindeklas.web-log.nl/ hebt staan, maar toch je gratis account wilt behouden, en meer files wilt gebruiken, kun je er ook aan denken op http://www.computersindeklas.nl/ een map te maken met weblogfiles. Deze link je dan direct in je nieuwe logs met de tag img src= naamwebsite/naammap/plaatje.jpg etc.

Jaap

- Wordpress is er ook in het Nederlands: http://michel.klijmij.net/index.php/wordpress-nl/
- Ik weet verder niet hoe het werkt enzo, maar ik vind aardig wat scripts waarmee je van wordpress naar bijvoorbeeld MT kunt exporteren:
http://www.papascott.de/archives/2004/09/01/export-from-wordpress/
- Ik zou inderdaad gaan voor een mogelijkheid om de permalinkstructuur te behouden. Maar tadaa, zie hier een handleiding om dat met Wordpress te doen:
http://adamstiles.com/2005/10/painless_switch_from_typepad_to_wordpress/
- Verder heeft Wordpress volgens mij gewoon veel méér gratis plugins en themes.

Hans Mestrum

@jaap, bedankt voor de links. Ik had ze al gezien ;-) Overigens komen er ontzettend veel themes bij door de stylecontest: http://www.thestylecontest.com/
Als ik de export/import links lees dan is het nog een heel gedoe. Daarnaast heb ik email gekregen waarin juist gewaarschuwd wordt voor al die plugins van WP. Ze kunnen het systeem onstabieler maken of zijn zelfs incompatible. Ik heb dat zelf vanochtend al gemerkt.
Ik merk dat ik door al die plugins en themes bij WP snel de bomen door het bos niet meer vindt. Logisch want er wordt zoveel gemaakt. Maar wat is dan goed en hoe vind je iets wat goed is.
Dus ik ga MT zeker proberen als preferrend systeem.

Jaap

Betere compatibiliteit met Typepad lijkt me inderdaad een goede reden om voor MT te kiezen. Maar toch nog even ter verdediging van de plugins: als hij niet werkt schakel je hem toch weer uit? Meestal werken ze gewoon. Een site die ik heb gebouwd heeft wel vijftig plugins, zie http://www.ans-online.nl/gebruikte-plugins . Hier staan heel veel heel goede plugins.
Er zijn inderdaad veel themes. Goede vond ik door te googlen op zinsneden zoals "Favorite wordpress themes" (voor plugins geldt uiteraard hetzelfde), dan kom je al snel op weblogpostings waarin webloggers een paar persoonlijke voorkeuren tippen. Zelf vind ik K2 heel mooi, en alle K2 styles die specifiek voor K2 zijn gemaakt zijn ook heel mooi. Zelf heb ik met K2 deze site gemaakt: http://www.ruimteinlux.nl.

Al

Heb lang bij Dreamhost gezeten. Ze groeien momenteel uit hun krachten. Voor Wordpress is Blue Host een betere keus, kijk maar naar de vergelijkingen op het web (zie google). Dreamhost is goed als je 100.000 bezoekers per dag verwacht. Doe je dat? Nee? Neem dan Blue Host. Kijk bij Wordpress, Blue Host staat niet voor niets bovenaan.

Hans Mestrum

Hi Al, ik besloten om over te stappen op MovableType. Zie mijn andere posting daarover. Van Dreamhost heb ik inderdaad het een en ander gelezen. Maar vooral het feit dat ze heel open zijn in hun communicatie bij die problemen heeft mij doen besluiten om er toch een tijdje mee in zee te gaan. Ik moet zeggen dat ik tot nu geen problemen heb ervaren. Ik denk dat vele bedrijven die services verlenen wel eens problemen hebben. De vraag is alleen hoe ze er mee om gaan. Qua communicatie en natuurlijk lering trekken. En wat dat eerste betreft: perfect! Het tweede zeker zo belangrijke facet zal de toekomst leren.
Bedankt voor je idee voor Blue Host. Kan altijd handig zijn.

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer