Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« links for 2006-05-26 | Main | Aan het wenden: Joke Lunsing »

May 26, 2006

Welk protocol kan ik het beste gebruiken voor RSS?

Even een klein polletje over RSS. Iemand vroeg me welk protocol je best kunt gebruiken voor RSS. Wil je je antwoord(en) effe aanklikken. Daarna kun je ook eventueel extra commentaar invullen en zie je de stand. Natuurlijk mag je ook commentaar onder deze posting zetten of nadere uitleg. En mocht je door je feedreader deze poll niet zien, kom dan effe naar deze posting als wilt of je kunt de poll online bij Vizu invullen (daar kun je overigens ook je commentaar kwijt als ingelogd bent tenminste). Bedankt alvast!

Web Poll by Vizu

Technorati tags: , , , ,


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d834c3314b69e2

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Welk protocol kan ik het beste gebruiken voor RSS?:

Comments
Fred Zelders

Wat in ieder geval belangrijk is is dat je er EEN kiest en niet alle soorten tegelijk. (Je ziet van die sites die de hele batterij/alle smaken aanbieden. Daar zie ik het nut niet van in. Alle tegenwoordige feed readers ondersteunen RSS 2.0, dus alle andere hoef je niet aan te bieden).

Technisch gezien lijkt Atom 1.0 superieur te zijn boven RSS 2.0, maar als je kijkt naar de adoptie van beide dan wint RSS 2.0 het. Wellicht wordt RSS 3.0 de best of both worlds, maar die is nog niet 'klaar'.

Ik pleit dus op dit moment voor RSS 2.0.

Want:

1. RSS 1.0 is verouderd en ondersteunt geen enclosures (dus pod casts of video podcasts worden niet ondersteund)

2. ATOM wordt door een groep 'anti-dave-winer's ontwikkeld als 'beter alternatief' voor RSS 2.0 (zo heb ik begrepen). Reden is dat RSS 2.0 nog veel zaken ongedefinieerd laat waardoor er wellicht incompatibiliteitsproblemen kunnen optreden (hetgeen in de praktijk overigens 100% mee valt).
De 'puur-technici' vinden (hoewel ze toegeven dat RSS 2.0 gewoon werkt en doet wat 't moet doen) maar 'een rommeltje'.

3. RSS 3.0 bestaat nog niet (Introduction ("This spec is not yet finalized. Feedback appreciated."). Lees http://www.aaronsw.com/2002/rss30

4. RSS 2.0 is het meest verspreid onder de echte bloggers en de Nieuws Sites en portals die de webfeed uiteindelijk ook geadopteerd hebben.

5. OPML is geen feed. Het is een format/standaard waar je lijstjes mee kan communiceren. Bijvoorbeeld een lijst met daar in alle feeds waar jij op geabonneerd bent.

Tibor

Ik zie (na het uitbrengen van mijn stem) dat 100% van de stemmers voor RSS 2.0 heeft gekozen. Da's wel terecht, denk ik, maar óók nog eens 28% voor OPML én 28% voor Atom; dat lijken me geen betrouwbare cijfers ;-)

Ronald Kleverlaan

RSS2.0 voor nieuwsberichten in ieder geval. Voor content syndicatie naar andere sites zijn er andere XML standaarden beter, maar ik denk dat je hier bedoeld nieuws van een site naar een (online) reader.

Hans Mestrum

Prachtig! Bedankt voor jullie reacties en stemmen. Daar kan ik zeker wat mee. Voor degenen die hier nog komen: schroom niet je stem uit te brengen en/of je reactie te plaatsen. Thx.

Bram

Off-topic: dit gaat over het hotel (BV) van de HHS Leeuwarden, welke sinds kort gestart is met een corporate weblog.

"Geachte medewerkers en studenten,

Vanaf heden is de weblog van Hotel Wyswert online.

In deze weblog, kunt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het leerbedrijf Wyswert. U zult er verslagen, artikelen en aankondigingen vinden van alle gebeurtenissen in het hotel Wyswert en de SAM & IFood and Drinks."

http://www.chn.nl/weblog_hw/index.html

een voorbeeld van een corporate weblog, welke kampt met kritische comments. De comments zijn goed onderbouwd en redelijk netjes. Het hotel heeft besloten om de opties comments uit te zetten!


Bram

check de comments bij het meest recente artikel

Hans Mestrum

Dag Bram, je reacties zijn inderdaad wel erg off-topic. Ik krijg er al reactie op het spam is......Ik neem aan dat dat niet je bedoeling is. Je kunt dergelijke reactie beter of per email sturen of ergens plaatsen waar ze thuis horen. Ik had met voor kunnen stellen dat ze bij mijn posting over de weblog van amsterdam en de reacties daarop beter hadden gepast. Daarnaast ontgaat het me dat je via je naam linkt naar deze weblog....Heb jij iets van doen met dit project?

Bram

ok geen probleem, ik zal mijn reacties voor me houden en posten als ze over het topic gaan. Groeten, Bram

Randy Charles Morin

Post and send me the final results, which I'll post on The RSS Blog.

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer