Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« links for 2006-03-09 | Main | Robert Scoble: What is a blog? »

March 09, 2006

Uniek event met Herman Wijffels en Ervin Laszlo: Ben jij klaar om te wenden?

Soms kom je van die pareltjes tegen waar je gewoon even stil van wordt. Dit is er een. Gisteren kreeg ik de vraag van Sebastien (jawel de student in podcast POE-113-20051224) of ik op een event wil bloggen. En wat voor een event! Ik voelde me vereerd met die vraag. Het gaat om een event van Center for Human Emergence Nederland, namelijk Ben jij klaar om te wenden?. De ondertitel van het event is: Wil je meewerken aan de toekomst van Nederland? Het wordt op 31 maart gehouden in deFrabrique in Maarssen
En als je het programma zo bekijkt en de sprekers dan weet ik zeker dat het een zeer boeiende avond wordt. Bekijk dit lijstje van de sprekers maar eens:

– Herman Wijffels, neemt afscheid van de SER
– Ervin Laszlo, oprichter van de Club van Boedapest
– Don Beck, oprichter van Spiral Dynamics Group en Center for Human Emergence
– Peter Merry, directeur CHE Nederland, schrijver van het boek evolutionair leiderschap

“Marianne de Jager van het Center for Human Emergence (NL) licht de achtergrond van de avond toe en introduceert de sprekers. Oud Rabo- en SER-voorzitter Herman Wijffels opent met zijn beeld van wat er in Nederland aan de hand is. Grondlegger van het systeemdenken, Ervin Laszlo, zet de zaak in groter perspectief. Na een korte pauze laat Spiral Dynamics Integral specialist Don Beck zien waar we als land staan in onze ontwikkeling. Peter Merry, evolutionair veranderingsdeskundige, schetst het leiderschap dat nodig is om constructief een nieuwe stap te maken. Tussen de sprekers wordt er op creatieve manier gelegenheid gegeven met anderen van gedachten te wisselen.”

“Nederland is op een cruciaal punt in z'n ontwikkeling. Oude manieren van doen lijken niet langer te werken en nieuwe wegen moeten zich nog aandienen. In deze kritieke tijden is de spanning voelbaar: wordt het terugval of doorbraak? Het Center for Human Emergence Nederland - CHE (NL) - is opgericht om de doorbraak te faciliteren naar een hoger niveau van zijn en een graad van organisatie die past bij de complexiteit van de uitdagingen waar we nu voor staan. Wat wij in ons land doen, zou goed kunnen dienen als voorbeeld voor de rest van de wereld.”

Tja, daar hoe ik natuurlijk niet veel meer aan toe te voegen. Ik heb al vaker Herman Wijffels en Ervin Laszlo hier aangehaald. Vooral de video van de uitzending met Herman Wijffels over natuurlijk leiderschap en de posting: We leven in een tijd van trendbreuken passen hier perfect bij. Daarin staat ook de video met hem over dienend leiderschap.
Prachtig om deze mensen nu eens aan het woord te horen. En als het een beetje mee zit kan ik wellicht ook nog een podcast interview houden met iemand van CHE en wellicht een spreker.
Kom je ook naar deze prachtige avond? Voor de entreerpijs (75 euro, 25 euro voor studenten en 125 euro als je een student wil sponsoren) hoef je het niet te laten lijkt me. Je kunt je via de site aanmelden.

Technorati tags: , , , , , , , ,


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d8345d227369e2

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Uniek event met Herman Wijffels en Ervin Laszlo: Ben jij klaar om te wenden? :

» Klaar om te wenden? from Hans on Experience
De samenkomst Klaar om te wenden? beschreefikal eerder. Ik ben gevraagd om er verslag van te doen via mijn weblog en wellicht een podcast. Daarnaast heb ik een aantal vooraanstaande bloggers aanbevolen om er aanwezig te zijn. Deze zullen deze week ben... [Read More]

Comments
Sébastien Willems

Hey Hans (en anderen),

Misschien leuk om te weten.. 2Yellows is ook betrokken bij CHE en "Klaar om te wenden?" en heeft een meetingpoint gemaakt. Deze is te bereiken via http://community.klaaromtewenden.nu

Dus neem binnenkort eens een kijkje zou ik zeggen. Er gaat daar van alles gebeuren!

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer