Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« Wat stiller hier | Main | Zo. Het begin is gemaakt. »

February 16, 2006

Wil je mee kijken?

Misschien wil je al een kijkje nemen in mijn nieuwe Context. Dat kan. Klik dan op het woordje Context. Je ziet dan hoe het er uit komt te zien. De homepage zal er straks ook zo uit gaan zien en de sidebar heeft dezelfde opzet. Natuurlijk staan er straks op de homepage ook nog de laatste reactie en de pulldown menus met de diverse archiven. Maar de rest zal dus onder de Context gaan vallen. In die Context komen dus zaken te staan die ik uitprobeer of op wil slaan. Uiteraard blijven de postings gewoon hier verschijnen. Met eventueel een link naar een plek in de Context.
Klik gerust eens rond en kijk maar eens of het je bevalt. Je zult dus nu nog twee verschillende opmaken zien; die van de huidge weblog en die van mijn nieuwe gedeelte. Vanavond als het wat rustiger is op de weblog zal ik eens kijken of ik de nieuwe stylesheet en de homepage live kan zetten.

Op een rijtje dus wat er straks zal veranderen:
– homepage van 3 naar 2 kolommen
– homepage zal vaste breedte (800px) gaan krijgen waardoor achtergrondkleur te zien zal zijn
– sidebar zal rechts staan
– In de sidebar op de homepage komen naast een foto, mijn default webfeed, de recent comments, de puldown menus met diverse archieven (zoals die nu ook links staan), mijn context met de links naar andere interessante plekken op mijn weblog, de searchmogelijkheden van Google en Technorati, de statistieken en een creative commons icon. Wellicht dat ik het plaatje van de screencast over weblogs daar ook nog ergens neerzet. That’s all!
– in de Context kun je geen reacties kwijt of trackbacks. Het is puur een verzamelplaats.

Laat me weten als je nog iets raars tegen komt of andere opmerkingen hebt en wat je van dat gedeelte in de Context vindt.

My Context


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d8347477fd53ef

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Wil je mee kijken?:

Comments
Willem

Ben ik de eerste die reageert? Waarschijnlijk omdat iedereen z'n adem inhoudt wat er gaat gebeuren hier! Als jouw weblog eruit gaat zien zoals nu de context is dat in ieder geval een hele verandering. Het wordt er een heel stuk rustiger van. Door de nieuwe breedte kun je wel minder kwijt denk ik, maaar misschien is dat juist goed in het kader van: less is more.
Waarom die keuze voor 800px? Als ik naar mijn statistieken kijk is er bijna niemand meer met een monitor op 800X600 resolutie. Hoe dan ook Hans, heerlijk die grote voorjaarsschoonmaak!
Alleen... Gaat nu die blogroll naar bevriende weblogs ook verhuizen?....
Dat had natuurlijk niet gehoeven:-)

Fred Zelders

Hans, Een prima initiatief van je. Maar wat had ik anders kunnen zeggen. Wees nou eerlijk!
Ik ben benieuwd hoe het uit pakt en wat je bezoekers er van gaan vinden.

N.a.v. wat Willem zei: die 800 breed is weliswaar aan de krappe kant, maar er is toch nog altijd bijna 7% van je bezoekers die 800 breed of minder heeft. Dus om die te negeren door je pagina breder te maken gaat net iets te ver denk ik.
Wat je zou kunnen overwegen is om je pagina elastisch te maken zodat de linkerkolom past zich aan de breedte van het window aan past. Maar ... dat is van later zorg. Eerst je herindeling afronden. Dat heeft uiteraard prio 1.

Willem

Kijk voor een elastische template bijv. eens op: http://roc-i-partners.blogspot.com/ Is nog in opbouw, maar dat elastische is daar prima te zien. Gewoon een kwestie van 2 kolommen waarbij de breedte niet in pixelsmaar in procenten is gedefinieerd. Uitgekleder dan zo kan ik geen weblog aankleden:-)

Hans Mestrum

Ha Willem, leuk dat je zo mee denkt. Dat elastische had ik eerst. Alleen heb je dan problemen met je bannerplaatje. Ik wilde gewoon eens wat anders. Ik vind een achtergrond zo wel rustiger. Maar misschien pas ik het geheel wel aan naar 1024. Ik heb daar ook een banner van.

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer