Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« 2005 en 2006 | Main | New search engine: Strategic Board »

January 05, 2006

Nieuwe webfeed icons, webfeed pagina, pulldown menu's en CSS

Zo gisteren maar eens een aanvang gemaakt aan wat aanpassingen. Zo heb ik nu het rijtje RSS feeds verwijderd en een aparte pagina voor de webfeeds gemaakt. Daar heb ik alle webfeeds en emailnewsletters met een stukje uitleg op een rijtje gezet. Ook heb ik voor elke categorie een webfeed toegevoegd zodat lezers die alleen maar in een bepaalde categorie geïnteresseerd zijn die webfeed kunnen gebruiken. Van elke webfeed heb ik een FeedBurner feed gemaakt, zodat ik ook statistieken kan zien van die feeds. Ik blijf FeedBurner een hele mooie tool vinden om vanalles met je webfeed te doen.
Op de homepage heb ik nu maar 2 webfeed buttons in de rechterkolom. Ik gebruik daarvoor het nieuwe feedicon, wat je nu langzamerhand meer begint te zien. De ene button is mijn default webfeed en de andere komt op de nieuwe overzichtspagina uit. Leuk om eens met HTML te stoeien. Dat was de eerste keer dat ik me daar aan waagde.
De oplettende lezer heeft inmiddels natuurlijk al gezien dat ik bij links wat meer werk met tips. Ik was me eigenlijk nog niet bewust van het feit dat je met het title=” ” attribute zoveel meer context kunt toevoegen. Want je wilt als lezer natuurlijk wel weten waar je op klikt, of liever waar je naar toe gaat als je op een link klikt. Ik wel in ieder geval. Het viel me op dat ik altijd even rechtsonderin het scherm even kijk waar een link naar verwijst alvorens te klikken. Door onder het ‘handje’ van de link meer uitleg te geven hoeft dat dus niet. De tekst bij de icons onder de posting heb ik dus nu weggelaten en vervangen door zo’n tip. Is wat minder druk.
Verder heb ik nu het categorielijstje en het archief met de maanden in een pulldown menu gezet. Je vind ze in de linkerkolom. Daarvoor heb ik in mijn advanced template de index pagina aan moeten passen. Het idee vind je op de weblog van Colleen uit Chicago, met een prima uitleg compleet met de code die je nodig hebt. Het is uiteraard wel specifiek voor TypePad. Ik vond het wel spannend om zo in je templates te gaan zitten werken en heb ze dus maar even allemaal in een apart tekstbestandje weggezet. Ondertussen zit ik ook eens naar de CSS template te kijken. Het principe begrijp ik, maar ik moet zeggen dat het leren van de mogelijkheden  toch wat meer tijd gaat kosten. Ik weet niet of ik dat wil. Dus…

Als er iemand is die veel van CSS weet en het leuk vindt om mijn weblog mee op te knappen laat het me weten.

Technorati tags: , , ,  


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d83559e99669e2

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Nieuwe webfeed icons, webfeed pagina, pulldown menu's en CSS:

Comments

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer