Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« Feedburner stats: that's strange | Main | Vrouw & Internet »

September 02, 2005

Het nieuwe gezicht van leiderschap

Ode_80Ik kreeg de nieuwsbrief van Ode weer binnen. Dat is altijd een verademing tussen de vele platvloerse rommel die je je mailbox (en RSS reader) krijgt ingeduwd. Alhoewel je de RSS feed natuurlijk snel kunt verwijderen en een abonnement op een nieuwsbrief op kunt zeggen. Ja daar ben ik deze week dan ook eens flink mee begonnen. Ik heb me geloof ik voor meer dan 10 emailnieuwsbrieven afgemeld. Hè dat voelt goed. Mijn RSS reader heb ik ook eens flink door elkaar geschud zodat daar ook minder 'in hangt' aan goed bedoelde, maar nooit door mij gelezen spul.
Maar nu terug naar Ode. Ode gaat deze keer over leiderschap. En dan vooral vrouwelijk leiderschap. Lees het artikel: Het nieuwe gezicht van leiderschap maar eens. Mooi! Ook hier weer die balans. De balans tussen man en vrouw. Tussen de kwaliteiten van de man en vrouw op het gebied van leiderschap.
Nog een interessant artikel: Vrouwen zijn voorzichtig met het leven, omdat zij het leven maken. Hierin vraagt Jurriaan Kamp zich af waarom er geen echtparen aan de macht staan:

"...het echtpaar van financiën, het echtpaar van buitenlandse zaken. Een man én een vrouw die samen leiding geven en die ervoor zorgen dat alle belangrijke menselijke kwaliteiten en behoeften aan bod komen als besluiten worden genomen."

Ja dan wordt je even stil als je deze artikelen leest. Waarom is dat eigenlijk zo? Ik bedoel dat mannen de macht hebben en dat we die niet delen?  Natuurlijk je kunt er de hele geschiendenis wel bij halen om dat te verklaren, maar waarom gaan we er dan mee door? Waarom doen we het morgen, nee vandaag, niet anders? Eigenlijk hebben we maar halve leiders....                          


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d83553e2a669e2

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Het nieuwe gezicht van leiderschap:

Comments

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer