Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« links for 2005-08-24 | Main | KPN en convergentie van media »

August 24, 2005

Visie Talpa op convergentie van media: uhh?

Tja wat moet ik hier nu van zeggen. Komt Edwin Tromp directeur Cross Media van Talpa speciaal voor een Publiekslezing: Convergentie van televisie, internet en mobiele kanalen van ANMI en dan hoor je niks over hun strategie....
Dat viel even tegen. En mij niet alleen. Toen Han Gerritsen meedeelde dat Edwin het niet over de strategie van Talpa zou hebben, hoorde je toch wel een teleurstellend gezucht. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat veel van de 200 bezoekers het toch wel een belangrijke reden vonden om te komen. Ik in ieder geval wel. Edwin Tromp meldde dat zelf in zijn inleiding ook nog eens. "Ze zijn zich immers aan het invechten in een markt. En dan is het niet slim onze strategie op voorhand uit de doeken te doen".


Ja en wat krijg je dan voor een verhaal. Dat iedereen eigenlijk wel kan vertellen. Als ik even in mijn notitieblokje kijk heb ik slechts 1 1/2 vellettje vol geschreven tegen 6 velletjes (die zal ik in een aparte posting weergeven) van KPN. Dat geeft denk ik ook precies aan waar het verhaal van Talpa over ging. Niet veel.
Een sheet over fragmented attention van McKinsey (even aanmelden en je kunt het gratis bekijken) een citaat van Henk Hagoort (EO) dat het concept centraal staat met daarna een plaatje met het woord concept centraal en allerlei media er om heen. Update 27 aug: link naar mcKinsey mbt fragmented attention werkt niet meer daarom deze naar  de bewuste grafiek, nu bij cfo. Het hele artikel waar deze grafiek een onderdeel van uit maakt vind je er ook. Ook even in mijn Furl gezet.

Daarnaast vertelde hij dat de mensen zich steeds meer willen uiten. Steeds exhibitionistischer worden. Dat gaat via de sms balk onder de TMF uitzendingen, via weblog-nl, Hyves en podcasts. Dit moeten 'we' faciliteren aldus Edwin.
Elk bedrijf zal een volwaardige gesprekspartner moeten zijn en zijn zaakjes op orde moeten hebben op het gebied van de kennis van:

- technologie
- digitale kanalen
- creativiteit
- marketing en consumentengedrag

De businessmodellen die Tromp ziet zijn:

- traditionele spot advertenties ('die zullen nooit verdwijnen')
- Sponsored content
- Stream spots
- Subscription fee
- Pay-per-view
- Shared business (dat is waar hij/Talpa veel in ziet)
- Marktplaatsen

Zeg nou zelf. Is dit nu spannend? Moeten hier 200 mensen naar komen luisteren? Gelukkig was Edwin een goede en relaxte spreker. Dat maakte nog wat goed. Maar creatief, voortuistrevend, visionair? Nee dat kwam er niet uit. Terwijl ik wel het gevoel heb dat hij (en dus Talpa) weet waar ze mee bezig zijn.

In de vragenronde kwam nog aan bod dat Nederland een vooraanstaande rol zou kunnen gaan vervullen op het gebied van creativiteit, formats en concepten. En natuurlijk weet iedereen volgens hem dat de spot advertentie onder druk staat. Het is ook moeilijk meetbaar. Terwijl bij internet advertenties e.d. veel meetbaarder zijn. Plus dat natuurlijk de profielen sowieso interessant zijn voor een adverteerder.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d834252f8553ef

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Visie Talpa op convergentie van media: uhh?:

» Talpa en KPN over convergentie van media from eventbranche weblog
Twee sprekers vanavond tijdens ANMI in het WTC Amsterdam (19:00 - 21.00). Edwin Tromp, directeur Cross Media van Talpa en Michiel Buitenlaar, senior vice-president Consumer bij KPN. Ze hadden het beiden over convergentie van media. Lees op Hans on Exp... [Read More]

Comments
Hans Mestrum

Kijk voor het verhaal van KPN op die avond op: http://hmestrum.blogs.com/my_weblog/2005/08/kpn_en_converge.html

Jonathan Marks

Spot on with your comments. I think if a company has no plans to share their strategy or something new, then it just looks stupid to give us another chance to see some old McKinsey figures. Share or shut up!

Hans Mestrum

I totally agree on you Jonathan. Nice posting on your blog about this: http://criticaldistance.blogspot.com/2005/08/amsterdam-new-media-reflections.html

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer