Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« Na eventbrancheblog nu ook eventbranche discussiegroep | Main | New functionality: SkypeCard and on-line/off-line status »

August 26, 2005

Deutsche Bank Research: weblogs voor corporate communication?

Deutsch_bank_research_corporate_blogs_1Deutsche Bank Research heeft 22 augustus een rapport uitgebracht in hun rubriek Economics: Digital Economy and structural change van 8 pagina's met als titel: Blogs: The new magic formula for corporate communications? (.pdf)
Het feit dat een gerenommeerde bank als deze aandacht besteed aan de mogelijkheden om blogs in te zetten als corporate communicatie is op zich al het vermelden waard.
Het rapport behandelt de opkomst en groei van blogs, de status in Duitsland (zo'n 60.000 blogs), bespreekt de strategische kwesties zoals monitoring, policies en corporate blogs. Daarbij komt ook aan bod of corporate blogs geschikt zijn voor externe communicatie. Immers, een blog moet passen bij de cultuur van het bedrijf, de verwachtingen en resultaten moeten van tevoren afgesproken zijn, er moet duidelijkheid zijn over het format waarin geblogd wordt en juridische consequenties moeten worden gewogen, vooral bij beursgenoteerde bedrijven. Daarnaast moet er voldoende stof tot bloggen zijn en is het linken naar andere sites niet altijd in het voordeel van het bedrijf vanwege een andere profilering. Tot slot wordt er op gehamerd dat er blogging policies komen.
De conclusie van het rapport is dat er mogelijkheden zijn voor een CEOblog en een customer relationship blog. En zeker ook voor het bloggen als intern communicatiemiddel. Als bovengenoemde zaken goed in kaart zijn gebracht.
Het rapport eindigt met een epiloog van de managing director Norbert Walter van Deutsche Bank Research waarin hij oproept te gaan bloggen. Hij zegt: "Good examples in practise are just as important as a corporate blogging guide. Let's get blogging!"

Technoratie tags:, , ,


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d8345acb2069e2

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Deutsche Bank Research: weblogs voor corporate communication?:

Comments
Manoj Sinha

You have a great blog with an interesting assortment of links and articles..too bad some of them are not in English though. Would be cool if your blog tool offered translation services for non-english posts. Thanks for the blog!

Hans Mestrum

Hi Manoj, thanks for you comment and compliments. Yes, I just started in English and for my foreign readers iI have the cateory in English. Do you (or anyone else) know of such a translation service on a blog?

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer