Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« Tagcloud in del.icio.us | Main | Lifecycle van een blogger »

June 06, 2005

TagCloud Hans on Experience

TagcloudcomJa en daar is ie dan. Hier was ik al een tijdje naar op zoek en ik wist dat het er was of zou komen. Je eigen TagCloud. Mijn tagcloud is opgebouwd uit de tags van Flickr, Furl, del.icio.us en natuurlijk mijn eigen weblog. Je ziet hieronder hoe mijn tagcloud er uit ziet. Hij wordt automatisch gegenereerd en zal natuurlijk dagelijks veranderen. Het is allemaal nog wel in beta-fase, maar ik vind het toch al de moeite waard om het te laten zien. Je ziet er nog wel enkele 'vreemde' woorden tussen staan, maar ik ga er vanuit dat die in de loop van de tijd wel zullen verdwijnen. De techniek staat uitgelegd op de site van TagCloud. Het idee is van oorsprong van John Herren. Voor de volledigheid vermeld ik dat hoe groter het woord, des te vaker gebruik ik het als tag (label). Je krijgt zo dus een redelijk beeld van wat voor mij belangrijk is. Je kunt doorklikken op een tag waarna alle artikele, postings etc. die onder dat label zijn opgeslagen in een lijst te zien is. Je kunt naar het betreffende artikel of posting doorklikken. Komende uren (dagen?) zal de lijst steeds nauwkeuriger worden aangezien er nu een indexering gestart is. Waar ik de TagCloud neer ga zetten wil ik nog even bekijken. Hierbij ook rechtstreekse link naar de TagCloud. Die zal ik sowieso in de rechterkolom zetten. Overigens kun je TagClouds maken van allerlei feeds. Zo zou je dus van andere bronnen aparte clouds kunnen samenstellen om snel te kunnen waar het om gaat over langere tijd of juist bronnen kunnen combineren.
(gelezen op Google Blogoscoped)

Update 7 juni 2005: ik zie nog wel enkele 'mitsen en maren' bij deze cloud. Het inladen kosten behoorlijk wat performance/tijd aangezien het via een javascript elders opgehaald moet worden. Ook merk ik dat de categorieen van de postings en tags onder de postings (nog) niet meegenomen worden. En wat gebeurt er met de postings e.d. uit het verleden? Worden die ook meegenomen? Ik zag vanmorgen dat er ineens ook een functionaliteit is bijgekomen als je naar een tag doorklikt. Namelijk: related items. Verkapt reclame? Even in de gaten houden dus. Blijft jammer dat je zelf geen invloed hebt op de tagging. Ik zoek nog steeds een TypePad plugin of scriptje oid.


Tags: ,


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d83459f87369e2

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference TagCloud Hans on Experience:

» Profile: TagCloud from TechCrunch
Service: TagCloud Launched: June 2005 Location: Bellwood, PA Status: Corporate name is IonZoft What is it? TagCloud is a service that generates a “tagcloud” (see below) based on provided URLs or feeds. A tagcloud is basically a grou... [Read More]

Comments

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer