Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« Xtend live webcast with Joe Pine: The state of the Experience Economy | Main | Nieuw boek over de experience economie »

June 02, 2005

FireANT: de nieuwe trend in vlogging?

FireantEen oplettend collega bij de afdeling ITS van Tulip Computers mailde me dit interessante fenomeen: fireANT. Hij had het gevonden op Planet. Daarop staat het volgende te lezen over deze nieuwe trend in vlogging:

“Het idee achter FireANT is heel simpel: pluk recent geplaatste filmpjes via RSS van het internet en plaats dit geheel overzichtelijk in een logisch werkende interface. En zo werkt de eerste publiek beschikbare FireANT dan ook. Met een paar kliks download je de nieuwste videofilmpjes van over de wereld. Dat kunnen hele grappige bijdragen zijn, maar soms ook doodserieuze. Het aanbod is al groot en nieuwe 'ANTfeeds' scoor je voorlopig bij Del.icio.us. Het leuke is dat FireANT het bestaan van de Sony PSP begrijpt en veel feeds worden al in het gewenste MP4 formaat aangeleverd.”

Fireant2

Er zitten mensen achter die hun sporen op het gebied van tv maken en vlogging al verdiend hebben. Er staat al een enorme lijst met videofeeds klaar om in een channel opgenomen te worden. Uiteraard hun ze ook een blog over fireANT en kun je zowel een Windows als MAC versie downloaden.

En voor degenen die aan de slag willen, maar nog weten goed weten hoe je zoiets nu opzet, staat er een link op de site van fireANT naar een tutorial over vloggen.

Tags:


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d8347d135f69e2

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference FireANT: de nieuwe trend in vlogging?:

Comments
Frank Meeuwsen

FireANT is inderdaad een interessante ontwikkeling. Zie ook mijn commentaar op Frank-ly (http://tinyurl.com/a69xv). Aangezien wij ons bezig houden met Flashvideo, hou ik zijdelings ook in de gaten wat er in die zin met videobloggen gebeurd, maar dat is toch nog niet zo wijd verspreid...

Daniel Salber

Thanks for the nice mention :) We're really excited about vlogging and FireANT. And we have cool ideas for the next versions. Stay tuned!

If you want to learn more about videoblogging, a good resource is the Yahoo videoblogging group (http://groups.yahoo.com/group/videoblogging/)

Daniel (Amsterdam)

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer