Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« links for 2005-06-09 | Main | De Vertraagde Tijd: trage snelheid »

June 09, 2005

Feeddemon en Bloglines geklooi

Gisteravond flink zitten klooien met mijn feeds. Sinds kort heb ik een officiele Feeddemon reader. Jazeker naar aanleiding van het weer eens uit de lucht zijn van Bloglines. Nu wilde ik dus die Bloglines subcriptions even overzetten naar Feeddemon. Dat zou via OPML moeten kunnen. Nou vergeet het maar. Ja je kunt de feeds wel exporteren vanuit Bloglines naar OPML, maar als je die file dan importeert in Feeddemon dan krijg je de hele bups onder elkaar. Weg indeling dus. Andersom trouwens ook. Kun je dus weer alle 400 feeds opnieuw in gaan delen. Nou mooi niet dus. Eerst maar eens even nadenken hoe ik het spul nu ga gebruiken. Want ook de synchronisatie is iets waar ik nog niet uit ben. Als ik in Bloglines de feeds lees worden ze automatisch in Feeddemon ook als gelezen gekenmerkt. Dat is mooi. Maar nu zag ik dat Feeddemon veel sneller updates geeft dan Bloglines. Ik had mijn eigen feed eens in allebei de readers gestopt. En wat blijkt. Na het posten is Feeddemon vrijwel onmiddellijk up to date en doet Bloglines er toch een hele poos over (enkele uren half uur) voordat die update er werkelijk is. Dat geldt dan natuurlijk ook voor de te synchroniceren Bloglines feeds in Feeddemon. Dus als je net zoals ik bovenop het nieuws wil zitten heb je de neiging de originele feeds dus in Feeddemon te hangen. Maar die zijn dan weer niet te synchroniseren met Bloglines. Kun je dus alles dubbel lezen of als gelezen gaan markeren. Tjee. Wat een gedoe. En dan gebruik ik ook nog 2 pc’s. Mijn home pc (die gebruik het meest en mijn notebook). Ik wil natuurlijk op beide Feeddemon hebben zodat ik kan werken als Bloglines uit de lucht is of omdat er geen internetverbinding is. Ik heb de screencast nog maar eens bekeken maar daar wordt het ook niet duidelijk.
Heeft iemand hier ervaring mee? Of hoe gebruik jij Bloglines in combinatie met Feeddemon?

Tags: ,


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d83448ad9a53ef

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Feeddemon en Bloglines geklooi:

Comments
Frank Meeuwsen

Hans,

Ik heb hetzelfde geklooi gehad en heb de handdoek in de ring gegooid. Je kunt namelijk wel vanuit feeddemon een koppeling maken met een synchronisatie kanaal zoals Bloglines (new > synchronized channel group) maar dat werkt verre van perfect.
Nu is Feeddemon recentelijk door Newsgator overgenomen, de grote concurrent van Bloglines. Dus ik verwacht binnenkort wel een stabiele oplossing voor deze problematiek.
In de tussentijd ben ik overgestapt op OnFolio (http://www.onfolio.com), een collectie-tool voor webcontent incl. newsreader. Import van OPML zuigt daar ook in, maar de extra functionaliteiten zijn wel erg OK! Lees er op mijn productivit-log (http://www.punkey.com/pivot/entry.php?id=1790) wat meer over. Aangezien ik meer en meer alleen een laptop gebruik heb ik het probleem van multiple PC's niet meer. Maar ook daar hebben ze oplossingen voor door het delen van collecties en autopublishing features van RSS feeds van je collecties. Snap je het nog? Anders laat ik het je ook graag een keer zien onder het genot van een biertje :-)

Oskar van Rijswijk

Nog even geduld, dan is dit probleem opgelost met de volledige integratie van FeedDemon en Newsgator Online:

http://www.newsgator.com/news/archive.aspx?post=58

Hans

@oskar: ik begrijp niet zo goed wat feeddemon/newsgator met bloglines te maken heeft?

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer