Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« Wat is dat nou: Cool? | Main | Experience: Chip Conley gehoord »

April 20, 2005

Weblogs doorprikken genadeloos elk bullshit-verhaal of halve-waarheden bevattend artikel.

Kijk dat is nog eens een uitspraak die staat. Jawel, en ik ben het hier grondig mee eens. Maarten lucht zijn hart naar aanleiding van het stoppen van Dominiek, een van de meest bekende Vlaamse bloggers. Eerst haalt hij Dominiek aan om de reden van zijn stoppen uit de doeken te doen (via Fuckhedz):

“Mijn toekomstvisie over de Belgische blogosfeer ? Als er niet snel iets verandert, zal het binnen een vijftal jaar helemaal naar de haaien zijn. Enerzijds door de “lagere school”-mentaliteit van een aantal spelers in het wereldje (u kent ze wel, die lagere scholiertjes die in elkaars oor staan te fluisteren op de speelplaats, om vervolgens naar allerlei andere te beginnen wijzen of er in kring te gaan rondstaan en te gaan uitdagen). Anderzijds ook door de “professionals” die hun wil, ideeën, marketingmachine en professionele nonsens op de blogwereld gaan loslaten. Bedrijven die weblogs gaan gebruiken om hun producten aan te prijzen, kranten die “in elk mogelijk segment” met weblogs gaan beginnen om toch maar de grootste te kunnen zijn, reclamemakers die weblogs uit de grond gaan stampen om de mensen met voorgekauwde, fraai verpakte en subjectieve informatie informatie om de oren te slaan.”

Daarna zegt Maarten zelf verstandige taal:

“In tegenstelling tot Dominiek zie ik het omgekeerde gebeuren: adverteerders, bedrijven, journalisten en marketingjongens gaan zich aan weblogs moeten aanpassen, en niet omgekeerd.  Weblogs doorprikken genadeloos elk bullshit-verhaal of halve-waarheden bevattend artikel.   Praatjes en blabla werken gewoon niet om webloggers te overtuigen.  Enkel door eerlijk en oprecht te zijn, en door iets bij te dragen aan de gemeenschap zullen ze respect kunnen winnen en geloofwaardig(er) worden.”

En dat staat als een huis! 

 


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d83459117569e2

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Weblogs doorprikken genadeloos elk bullshit-verhaal of halve-waarheden bevattend artikel.:

» Marketing-praatjes vs. bloggers from Blogologie
Een paar dagen geleden schreef ik hier nog [Read More]

Comments

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer