Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« Experience: livelog van Imagineering Congres in Breda (3) | Main | Experience: livelog van Imagineering Congres in Breda (5) »

April 21, 2005

Experience: livelog van Imagineering Congres in Breda (4)

13:15 uur Zo mijn klimpartij naar de studentenkamer zit er weer op. Leuk om te zien dat er al gereageerd is op mijn livelog toen ik terug kwam. Lekkere broodjes, mooi weer, een prachtige verlichte knikkerbaan, geanimeerde deelnemers in een bijzondere omgeving. Echt een belevenis. De foto’s die ik gemaakt heb zal ik strak ook on-line zetten in Flickr. Ik geef de url nog wel door. Na de lunch komt Karim Rashid (designer). Zijn stelling: “Design makes the difference in the digital age”. Ik ben zeer benieuwd.  Zijn motto is: “I want to change the world”. Ik heb hem al rond zien lopen en ik moet zeggen, hij is al een inspirerende persoon qua uitstraling en ‘aankleding’. Zijn meubelstukken staan door de kerk verspreid. Een bijzondere combinatie van modern en oud. Hopelijk zijn die foto’s ook gelukt. Ik haal hier enkele uitspraken van hem aan:
“Design is the principle reason for emotional attachment or detachment.” Via design weten we of iets authentiek is of niet. Interactive design helpt ons om de business te ontwikkelen onder andere doordat we customer-committed loyalty creeren. Het kan de user experience optimaliseren en kan brandloyalty creeren. We ‘weten’ bij materiele zaken vaak spontaan of iets echt is of niet en of het ‘iets’ toevoegt. Die emotionele connectie is op zich al een experience. Het is op basis van gevoelens en waarden. Imagineering dus. Rashid voelt de zeitgeist perfect aan en is dus een soort interface of katalysator door middel van design. Hij geeft zichzelf via zijn design bloot. Kan het nog authentieker? Hij is de ‘manager of the heartbeat.’ Maar we kunnen dat allemaal zijn volgens hem. Als we maar authentiek zijn en met de juiste bedoelingen handelen, zaken doen. Vaak voldoet marketing en verkoop hier niet aan. En toch weten we van nature hoe het zit. Zoals we aanvoelen dat hout iets positievers uitstraalt dan steen. Chip Conley en Rashid hebben eigenlijk veel gemeen. De presentatie was bijzonder. Zijn sheets bestonden uit foto’s van zijn werk. Zijn verhaal liet hij inspireren door die beelden. En het was geen verhaal bij de plaatjes, maar een prachtig geheel. Eigenlijk ook design.
14:15 uur Jo van Engelen van de ANWB gaat het hebben over Innovation for committed loyalty. Zijn stelling is” “Valu-driven innovation is the mantra for ANWB in the 21st century.” ANWB wil klanten inspireren op basis van het thema: vertrouwen. Ze willen interactie, het raken van die klant en involvement. Daarvoor hebben ze diverse acties waarbij de leden (leden? Geen klanten? Dat is op zich al bijzonder) zelf deel kunnen nemen in het ontwikkelen van nieuwe produkten en diensten en het formuleren van meningen over sociale issues. Dat is Imagineering. Involvement van mensen op basis van hun waarden bij ontwikkelingen die hen aangaan, niet omdat ze iets moeten kopen. Het gaat hier over waarden. Waarden van de leden, waarden van de organisatie ANWB, waarden van de samenleving. Doordat ANWB werkt met die waarden is het lid zijn van de ANWB l bijna net zo’n een vanzelfsprekendheid bij de Nederlanders als een fiets. Knap!
Zo nu maar weer eens een tochtje naar de studentenkamer om jullie deelgenoot te maken van dit congres door middel van deze livelog. De laatste posting zal ik straks doen na afloop. Ik schat rond 18:00 uur. Tot straks!

Tags: , , ,


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d83476826d69e2

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Experience: livelog van Imagineering Congres in Breda (4):

Comments
Tom van Brunschot

Dag Hans,

zoals Daan al zei.. enorm bedankt voor je live verslag van IC2005. Zelf heb ik grote delen van presentaties moeten missen dus je liveblog is een uitkomst.

Karim Rashid was met zijn hele voorkomen inderdaad een inspirerend persoon. Ook hem moest ik gedeeltelijk missen, maar gelukkig had ik de kans hem even persoonlijk te ontmoeten tijdens een interview door FZ. Voor de eventuele nieuwe Karim Rashid fans vast ook leuk om te lezen:

http://vedm.net/edm/viewer.jsp?m=vtE2&s=KvB0W

http://www.zibb.nl/horeca/dossier.asp?portal=2&sctr=14&dossier=1465&hoofdstuk=1&sortering=False&artikel=942593

Groeten,

Tom

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer