Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« De Maatschappelijke Barometer | Main | Interview met Robert Scoble »

March 08, 2005

Tulip Computers en mijn weblog

TulipVeel lezers zullen wel weten dat ik bij Tulip Computers werk als strategic business developer/trendwatcher via het profiel dat ik op deze weblog heb staan. Dat is ook geen geheim, maar tot nu toe heb ik de weblog op persoonlijke titel in de lucht gebracht en gehouden. Eerst als tool om mijn gedachten te ordenen en de flow vast te leggen in mijn persoonlijke groei, later als een soort archief voor interessante zaken die ik tegen kwam en zo met anderen wilde delen (bijvoorbeeld collega's binnen Tulip). Ik vond het ook handig om 'zichtbaar' te zijn voor de organisatie in waar ik mee bezig was. Zeker voor iemand die vaker extern bezig is dan intern geeft dat (in ieder geval voor mezelf) houvast. Het webloggen werd op de achtergrond ondersteunt door het management van Tulip Computers, zonder al te lang bij stil te staan. Gisteren vond ik het nodig om met de CEO van Tulip Computers te overleggen hoe we verder zouden gaan met deze weblog. Ik gebruik nl. sinds begin januari steeds meer tijd 'van de baas' om te webloggen en ben er sindsdien pro-actief mee aan de slag gegaan, omdat ik vind dat in een tijd van connecting & sharing de weblog een mooie tool is om dit te doen. Het was goed te horen dat de directie van Tulip mijn activiteiten aandachtig volgde via de bloglet nieuwsbrief. Hij vindt het Tulip's bijdrage aan de kenniseconomie en het maatschappelijk bezig zijn en ondersteunt mijn activiteiten op het gebied van webloggen van harte.  Uit dit soort nieuwe initiatieven zullen immers nieuwe businessmodellen en activiteiten ontstaan. Deze ondersteuning zullen we niet overdreven van de daken gaan schreeuwen. We blijven onafhankelijkheid belangrijk vinden. Het moet immers geen reclamesite worden of platform om Tulip te promoten. Lezers zullen dus weinig merken van de 'officiële' support van Tulip voor mijn weblog. Wel zullen er in de toekomst op de sites van de diverse dochterondernemingen van Tulip en de Tulipsite zelf, links komen naar mijn weblog als een soort venster op de wereld. We vinden ook niet dat we geschiedenis schrijven zoals Frankwatching dat destijds (terecht) vond toen Sun zijn weblogs op nam op zijn corporate site. Maar het kriebelt natuurlijk wel bij mij, om in de toekomst meer leuke dingen te doen met weblogs binnen en buiten Tulip. Ik heb daarover wel ideeën, maar daarvoor is het nu nog te vroeg om die te melden. Wellicht dat ik nog wel ergens een button maak met: 'powered by Tulip' of iets dergelijks. Het is immers niet niks als een werkgever dergelijke activiteiten toejuicht!
Volgens mij hoort Tulip Computers nu tot een select gezelschap van bedrijven die de weblog supporten.  En natuurlijk weten bedrijven en instellingen die van mijn diensten gebruik willen maken me wel te vinden. Maar dat was al zo!

Technorati: , ,


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d834730c3e69e2

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Tulip Computers en mijn weblog:

Comments
Huub Koch

Ha Hans,

Er is veel interessants te lezen op je blog.

Wat ik leuk vind is dat je je als persoon profileert. Eigenlijk de essentie van webloggen. - Tulip, powered by Hans - zou wat dat betreft ook een goeie zijn. Misschien wel het begin van een nieuwe campagne...

Wat mij interessant lijkt is om iets meer te kunnen lezen over wat jouw persoonlijke ervaringen zijn met de thema's of ideeën die je bespreekt. Dan gaat het toch nog meer voor ons lezers leven.

Groeten van Huub

Henk-Jan

Hans, ik kan even zo snel je e-mail niet vinden. Kreeg net een mailtje van Joe Pine, check uit het nieuws over zijn nieuwe dingetje: The State of the Experience Economy...

http://www.strategichorizons.com/Xtend.html

Hans

@HJ: email adres staat onder mijn foto en het skype-logo ;-) Thx for the info

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer