Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« Interessante RSS feeds | Main | Kiezen voor kracht »

February 01, 2005

Weblogs in het onderwijs?

Blogpic1Ik schreef al eerder over projectblogs, het gebruik van blogs in crisissituaties en de inzet van blogs in een business book tour. Op de EduSite van SURF trof ik een goed artikel aan over bloggend leren geschreven door Marije Zomerdijk. Ze haalt daarbij Amerikaans onderzoek aan waarin uit de doeken wordt gedaan waarom je zou edubloggen. Ook kijkt ze naar de praktijk, want daar gaat het natuurlijk om. Naast de normale blogs komt ze resourceblogs tegen en intranetoplossingen.
De Nederlandse edubloggers staan nog in de kinderschoenen merkt ze op. Edublogs en de weblog van Pierre Gorissen proberen een stimulans te geven aan het gebruik van weblogs in het onderwijs. De BlackBoard weblog van de Universiteit van Leiden is een weblog die haar leden op de hoogte wil houden van ontwikkelingen.
Als je 'normale' digitale leeromgeving vergelijkt met weblogs dan valt op dat weblogs veel studentvriendelijker zijn. Studenten kunnen er makkelijker en sneller (vooral ook onderling) mee communiceren. De conclusie is dan ook dat bloggen de meest democratisch manier van electronisch leren is.
bron: EduSite

Ook op de weblog ICT en onderwijs wordt aandacht besteed aan deze special. Deze weblog is sowieso zeer de moeite waard!


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d83422bf8d53ef

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Weblogs in het onderwijs?:

» Edusite Artikel - Bloggend leren: weblogs in het hoger onderwijs from BlackboardBlog
Beetje laat (het artikel is gisteren uitgekomen), maar voor wie dit nog niet heeft gezien. Overzichtsartikel over de opkomst van Weblogs in het onderwijs.Bloggend leren: weblogs in het hoger onderwijsWat anderen schrijven over dit artikel:- ICT en Onde... [Read More]

Comments
Sybilla

Ik denk dat het niet zozeer de Nederlandse 'edubloggers' zijn die nog in de kinderschoenen staan als wel het gebruik van weblogs in het onderwijs zelf, als onderdeel of vorm van een studietaak. De edubloggers zelf lopen al een behoorlijk tijdje mee... ;)

Ton

Dag Hans,

Elmine Wijnia, mijn partner, doet momenteel een experiment met een weblog in de klas. Binnenkort verschijnt daar ook een artikel over.

Zie http://elmine.wijnia.com/weblog/archives/cat_blog_in_the_classroom.html voor wat ze daarover in haar blog heeft verteld.

groet,

Ton

manja

Heel interessant voor mijn opleiding. De Vondst-opleiding van de PABO-Meppel is gestoeld op een digitale leeromgeving. Gebruik van blackboard e.d. Ik ga dit artikel eens even doorzenden naar het management aldaar.

Hans

Manja: ken je ook de Blackboard weblog: --> http://rulbii.leidenuniv.nl/MT/Bb/

manja

Ships, stuur ik net die mail weg aan de opleiding. Als ze nadere info willen zal ik deze link ook nog doorgeven. Bedankt.

Groet, Manja

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer