Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« Het nieuwe leren | Main | Blogs in de klas(2) »

February 01, 2005

Videoblogging als trend

VideobloggingIn TrendCentral wordt videoblogging uitgeroepen als de trend voor 2005 op het gebied van in de online media community. Het is verrassend te zien wat er op dit gebied gebeurd. De 11-jarige Dylan noem zich de jongste videoblogger. Ze doet dit al vanaf februari 2004! Zij heeft 44 readers en krijgt veel feedback op zijn videopostings. Mooi om eens te zien hoe de jeugd met dit fenomeen om gaat. Ze is zelfs op tv (Quicktime) geweest met haar videoblog.
Vloggercon
De Vloggercon 2005 is achter de rug en het zal je niet verbazen dat er veel videopostings van Vloggercon te vinden zijn. Deze playlist is van me-tv. Het is een gedeelde playlist waarop iedereen een video kan posten. Er is zelfs een video RSS-feed van. Eigenlijk is het dus een feedreader voor video's.
Op Videoblogging.info is achtergrondinformatie te vinden over dit fenomeen, zoals een How-to Videoblog on Windows.
Momentshowing is een andere interessante videoblog waarin 'gewoon' TypePad wordt gebruikt zoals ik dat ook doe. Overigens vind je de meeste video's wel in mp4 formaat.
Met deze snelgroeiende ontwikkeling zijn weer allerlei interessante toepassingen te bedenken. Er zullen vast al wel toepassingen zijn voor bijvoorbeeld in het onderwijs of in e-learningomgevingen.


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d834708bbf69e2

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Videoblogging als trend:

Comments
Frankwatching

Eerder heb ik op Frankwatching eveneens aandacht besteed aan videoblogging. Naast de Dylan-case en Vloggercon kwamen daar nog enkele andere voorbeelden voorbij (http://www.frankwatching.com/entry_49.php#body).

Hans

Frank, dank voor je aanvulling. De posting is zeer de moeite waard en de mooie voorbeelden spreken voor zich. Ik ben wel benieuwd of er zoiets gebeurt in het onderwijs en in trainingen. Ik kan me daar nl. in combinatie met weblogs, klassikale sessies en hands-on van alles bij voorstellen. Mocht iemand daar iets van gezien hebben, dan hou ik me aanbevolen. Ik ga dit fenomeen in ieder eens beter in de gaten houden.

bas

Naar aanleiding van Vloggercon en het bovengenoemde artikel van Frankwatching heb ik ook al eerder iets over 'vlogging' geschreven. Vooral de 'tsunami-ramp' heeft erg bijgedragen aan de opkomst van 'vloggen'. Mijn bericht hierover: http://www.basschutte.nl/mt/archives/000493.php

bas

In mijn enthousiasme niet gezien dat je mijn bericht al gelezen had.

Frank Meeuwsen

Hans, kijk ook eens op frank-ly naar ons videoverslag van Marketing3 (http://tinyurl.com/6m7oq, http://tinyurl.com/6evyy en http://tinyurl.com/6b9m5) om te zien wat we in Nederland voor mogelijkheden aan het opzetten zijn. Binnenkort meer!

Hans

Frank, mooie toepassing van Vlogs. Heb je ook al voorbeelden van het gebruik van Vlogs in het onderwijs? Zie mijn posting over weblogs in het onderwijs. Ik kan me voorstellen dat de combinatie van weblogs en vlogs een krachtige leeromgeving zouden kunnen maken. Je zit sinds kort in mijn RSS-reader dus ik volg je ontwikkelingen op de voet ;-)

DuiMDog

Ik ben zo vrij geweest je links naar videoblogging te verwerken in een pagina over dit onderwerp in het ICT in het onderwijs wiki, zie http://www.edublogs.nl/wiki/Videoblog

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer