Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« Blogs in de klas(2) | Main | Analisten en weblogs »

February 04, 2005

Open Source Marketing

Groep_jpg
Ik had het al over viral marketing en wat het betekent. Ik ben eens wat verder gaan kijken naar wat er zich nu eigenlijk afspeelt op dit vlak. Ik kwam in dit verband ook de term Open Source Marketing tegen. Daarbij wordt de nieuwe marketing vergeleken met de http://en.wikipedia.org/wiki/Open_source_community. Men noemt hierbij ook wel het Word of Mouth principe. Een tijdje terug heeft CorporateBloggingInfo een interessante stukje daarover geschreven. Daarin wordt Frederik Hallberg geinterviewd over dit fenomeen. Binnen dit nieuwe marketing paradigma heeft blogging een belangrijke rol. Weblogs zijn niet alleen een nieuwe marketing instrument, maar vertegenwoordigen een verschuiving in communicatie en marketing. Het nieuwe paradigma gaat over openheid, transparantie, deelname, connecting&sharing, vrije beschikbaarheid van informatie, luisteren, dialoog. Terwijl traditionele marketing gaat over bescherming, beheersbaarheid en controle. Het lijkt op de tegenstelling van Copyleft t.o.v. Copyright.
Collaborate Marketing heeft een heel interessant artikel over deze nieuwe denkwijze geschreven. Het gaat om transparantie, real-time info, de klant aan de knoppen, wereldwijd delen, hoge interactie en een overvloed aan aan elkaar gelinkte informatie. De consument wil interacteren met het merk of nog liever maakt het merk. Het creeren van een hype via communities is daar een voorbeeld van. Met ook mogelijke negatieve gevolgen daarvan (net als bij een echt virus). Zie daarvoor vandaag de discussie op MarketingFacts.
In virale marketing of Open Source Marketing gaat het vooral ook om luisteren en conversatie. Dat heeft niet iedereen door, getuige ook de posting over GoDaddy op MarketingFacts en de laatste zin van Marco:
"Het begint bijna saai te worden, maar dat betekent dus dat de virale marketing machine gaat lopen. En dat laat Bob op zijn weblog ook weten. Wat een schreeuwerd!"
MarketingFacts heeft trouwens een aparte menu-entry Viral marketing opgenomen dus dat zegt al genoeg ;-)


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d83542cff169e2

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Open Source Marketing:

Comments

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer