Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« Bent u van de Generatie Mix? | Main | Strijd om digitale huiskamer »

January 05, 2005

Kosmische visie

Kosmische_visieAl eerder publiceerde ik een posting over een boek van Ervin Laszlo, namelijk Macro Shift. Oktober 2004 is er nieuw baanbrekend boek van hem verschenen, namelijk Kosmische Visie. Aan het begin van deze 21e eeuw wordt deze visie geboren, een visie die alles in het universum omvat. Een theorie die met recht een 'theorie van alles' genoemd kan worden is nu binnen het bereik van de wetenschap gekomen. Het sluit aan bij de theorie van Bohm die ik al eerder behandelde. In alledaagse bewoordingen en in een heldere logica draagt Ervin Laszlo de wezenlijke onderdelen van deze theorie aan. Een toegankelijke gids om je weg te vinden in dit concept, dat niet alleen betrekking heeft op het stoffelijke heelal, maar ook op het leven en het denken zelf. De lezer gaat op ontdekkingsreis, van een wereld vol raadsels en mysteries naar een wereld waarin veel van de puzzelstukjes op hun plaats vallen en de kosmische samenhangen en de daarachter liggende eenheid manifest worden.

Laszlo
Dr. Ervin Laszlo, wetenschapper, filosoof, musicus en auteur, werd meermalen onderscheiden voor zijn inzet voor het verbeteren van de mondiale verstandhouding. Hij is de oprichter van de Club van Budapest, die over de hele wereld projecten ondersteunt die gericht zijn op een duurzame samenleving. In 1978 onstond het idee om een nieuwe Club op te richten. Dit keer om 'de best bekende en meest creatieve geesten van onze tijd' te betrekken bij het oplossen van de 'zeer kritieke wereldsituatie'. Een aantal musici, schrijvers, politici, schilders en andere kunstenaars uit de hele wereld werden uitgenodigd. Hij is dit jaar genomineerd voor de Nobel Peace Price en auteur van het onlangs door Ankh-Hermes uitgegeven boek Je kúnt de wereld veranderen. In het boek Kosmische Visie vallen de puzzelstukjes van het universum op hun plaats en een alles overweldigende eenheid wordt zichtbaar.

Download Gedeelte van een interview met Ervin Laszlo (.pdf)


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d8342766af53ef

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Kosmische visie:

» Uniek event met Herman Wijffels en Erwin Laszlo: Ben jij klaar om te wenden? from Hans on Experience
Soms kom je van die pareltjes tegen waar je gewoon even stil van wordt. Dit is er een. Gisteren kreeg ik de vraag van Sebastien (jawel de student in podcast POE-113-20051224) of ik op een event wil bloggen. En wat voor een event! Ik voelde me vereerd m... [Read More]

Comments
Dennis Ruigrok

De chinesen kenden het boek van kosmische visie al een hele tijd. Het boek is het boek van verandering of I ching (I tjing). Dit boek gaat onder andere over synchroniteit en zelfkennis. Het enige jammere is dat het een vertaling behoeft, omdat het al zo oud is.

Groetjes,
Dennis

Hans

Hi Dennis,

ik kwam dit tegen:

Han Boering - I Tjing voor de 21ste eeuw - een nieuwe interpretatie vanuit het Chinees met commentaar - Servire - ISBN: 90 215 9847 7

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer