Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« Kennis als water | Main | Cultuur en Economie: een frisse wind in het Nederlandse innovatiebeleid »

December 24, 2004

.NL, Tien jaar ICT en samenleving

Kl_nl_2004
Op 2 december was ik op de conferentie .NL, ICT en samenleving te Eindhoven. Daar werd ook de publicatie .NL, tien jaar ICT en samenleving gepresenteerd. De publicatie is te downloaden van de site van Stichting Kennisland als .pdf file door op de link hiernaast te klikken.

"De afgelopen tien jaar was een tijd van fascinatie en verwondering. Informatie- en communicatietechnologie (ICT) is in deze periode doorgedrongen tot in elke vezel van de samenleving. In bijna elk huis, op bijna elke werkplek staat een computer met een internetverbinding. Bijna iedereen heeft een mobiele telefoon en steeds vaker ook een digitale camera. Hoe heeft ICT deze plek in de samenleving veroverd? Wat hebben de overheid en andere maatschappelijke actoren daar aan bijgedragen? En hoe zal dat in de toekomst gaan? Dat zijn de centrale vragen van deze publicatie. De publicatie ‘.nl, tien jaar ICT en samenleving’ blikt terug op tien jaar ICT en samenleving. We kijken naar het beleid dat de overheid heeft gevoerd en bespreken een aantal experimenten die hebben plaats gevonden: Digitale Trapvelden, Digitale Broedplaatsen en Digitale Pioniers. De blik is ook op de toekomst gericht. Want het is een misvatting te denken dat de opmars van ICT voorbij is. We zitten namelijk nog middenin deze opmars, die soms van even stormachtige aard is als in de jaren negentig. Dat levert volop nieuwe uitdagingen op voor de komende jaren.

Deze publicatie is gericht op iedereen die geïnteresseerd is in de maatschappelijke dimensie van ICT. Bestuurders en beleidsmakers biedt het handvatten voor het ontwikkelen van beleid en strategie in de komende jaren. Maar dit boek biedt iedereen die aan de slag wil om met de inzet van ICT de samenleving te versterken waardevolle lessen uit het verleden en inspiratie voor de toekomst."
(bron: Stichting Kennisland)


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d8350c476753ef

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference .NL, Tien jaar ICT en samenleving :

Comments

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer