Prepare to be redirected!

This content here is not updated! You can find me bloging with fresh content at http://www.hansonexperience.com!

Prepare to be redirected!

This page is a time delay redirect, please update your bookmarks to my new location at http://www.hansonexperience.com!

« Uhh trendwatcher bij Tulip Computers? | Main | Trendseminar »

September 28, 2004

Profiel Tulip Computers

Nav_logo_1
Tulip Computers en mijn weblog Hans on Experience


Profiel van Tulip Computers

Tulip Computers n.v. (Tulip Computers) is een Europese ICT leverancier van een compleet productportfolio bestaande uit producten waaronder desktop computers, servers, notebooks, tablet pc’s en communicatie- en connectivity producten. Indien gewenst ontwikkelt Tulip Computers deze producten zelf of in nauwe samenwerking met andere partijen en integreert zij deze in totaaloplossingen voor de (zakelijke) ICT gebruiker in Europa (Technical Integrator & Solutions Provider). Tulip Computers heeft eigen verkoopkantoren in Duitsland (Tulip Computers Deutschland GmbH) en Spanje (Sapphire Holding Spain S.L.).
Tulip Computers is opgericht in 1979. Het aandeel Tulip Computers is sinds 1984 genoteerd op de officiële markt van de Amsterdamse effectenbeurs (Euronext Amsterdam n.v.).
Het hoofdkantoor van Tulip Computers en 2L International b.v. is gevestigd in Amersfoort (Nederland).
Tulip Distribution International Holding b.v. te ’s-Hertogenbosch (TDIH), een niet aan Tulip Computers gelieerde partij, en haar dochters (Benelux, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Italië) treden op als distributeur en exclusief licentienemer van Tulip voor de corresponderende markten. Daarnaast heeft Tulip Computers rechtstreeks samenwerkingsverbanden met distributeurs in landen waar zij geen eigen verkoopkantoor heeft.
Tulip Computers biedt oplossingen voor ICT gerelateerde vraagstukken. Daarbij staan functionaliteit en flexibiliteit centraal. Binnen het productportfolio worden de volgende productlijnen onderscheiden:

Tulip
Onder de merknaam Tulip®‚ wordt een complete productlijn van notebooks, desktop computers en servers aangeboden voor de zakelijke, Europees georiënteerde markt. Deze worden veelal verkocht via licentienemers. Voor specifieke (verticale) marktsegmenten worden tevens producten ontwikkeld en aangeboden waaronder de Medical PC.

Conceptronic/Dynalink
Conceptronic®‚ omvat een breed scala aan producten, gericht op zowel de zakelijke gebruiker als op de particuliere consument. Het productprogramma omvat zowel multimedia-, mobility- alsmede communicatieproducten. De Conceptronic producten worden aangeboden binnen geheel Europa.
Een beperkter productgamma wordt daarnaast in de Benelux aangeboden onder de merknaam Dynalink ®.

PaceBlade
Onder de naam PaceBlade®‚ worden tablet pc’s en aanverwante producten door 2L International b.v. aangeboden. Bij deze productlijn ligt de  nadruk op Total Business Solutions, welke in nauwe samenwerking met strategische partners wordt aangeboden.

NewLevel.nl
Een belangrijk onderdeel van de totaaloplossing die Tulip Computers haar klanten aanbiedt bestaat uit training & consultancy. Tulip Computers beschikt middels NewLevel.nl b.v. Educenter over een eigen opleidingsinstituut voor IT professionals. Deze biedt specialistische hardware- en netwerktrainingen aan voor onder andere Microsoft, Novell, Cisco en CompTIA certificeringen. Daarnaast leidt NewLevel.nl trainers op en biedt zij (technische) consultancy voor bedrijven. De diensten van NewLevel.nl worden geleverd vanuit
het trainingscentrum in Hedel, bij de klant aan huis, op een andere locatie, of via het internet middels computer supported trainingen en online trainers.

Tulip Computers Service Center
In het Tulip Computers Service Center te Amersfoort worden support activiteiten uitgevoerd en advies verleend aan de service partners in de Europese vestigingen ten einde de doelmatigheid, efficiëntie en klantgerichtheid van deze service te verhogen, is met TDIH een service overeenkomst afgesloten voor de betrokken markten. In combinatie met de juiste software en Tulip’s service- en supportfaciliteiten vormen deze productenlijnen en activiteiten de basis waarop Tulip Computers zich wil blijven onderscheiden als Europese ICT-leverancier van totaaloplossingen.

Tags: , , ,


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341f929053ef00d8343c6ba953ef

No trackback-function on your blog? Use:
Wizbang stand-alone trackback pinger

Listed below are links to weblogs that reference Profiel Tulip Computers :

Comments
dinesh

hallo.
zou u misschien mij willen helpen om het structuur en bedrijfs cultuur van Tulip computers te vertellen?

Alvast bedankt

R.Vriend

Het aandeel Tulip vertoond weinig hoop voor de toekomst. Denkt u dat als u nu bij Tulip zou beginnen met werken er 16 jaar dienstverband in zit?
Wat vind u van de verkoop van Commodore?
Met vriendelijke groet,

R.Vriend

H.R.Terwindt

Lezend over Tulip stel ik vast dat e.e.a. niet juist wordt weergegeven.

Zo blijkt Tulip niet meer s'-Hertogenbosch te zitten en ook in Amersfoort is geen telefoonnummer of adres te vinden.

Waar moet ik nu heen met hardware problemen ?

Is het verstandig om nog spullen van Tulip te kopen ?

H.R.Terwindt

Hans

@Terwindt: bovenstaande is correct weergegeven. Tulip Computers N.V. (ww.tulip.com) zit in Amersfoort en Tulip Distribution International Holding zit in Den Bosch (www.tulip.nl). Op beide genoemde websites vindt u de contactgegevens.

Berkani

Hi,

I would like to receive from Tulip Computers answers on these following questions:
a) Define needs of Tulip Computers, and calculate its volume.
b) What are the trends and developments in this market?
c) What can we expect in the near future of Tulip Computers?
d) What are the opportunities and the threats for Tulip Computers?

I would really appreciate it. I need it for my project

greetings, Berkani

Hans Mestrum

@berkani: de trends vindt u in mijn screencast: http://hmestrum.blogs.com/my_weblog/2005/09/screencasts_op_.html
De overige vragen kunt u vinden in het jaarverslag van Tulip: http://tulip.com/Site/DesktopDefault.aspx?tabindex=2&tabid=3 dat u ook kunt downloaden.

The comments to this entry are closed.

 • DEZE WEBLOG IS BEVROREN. ER KOMT HIER GEEN NIEUWE CONTENT.
  WEL OP:

  WWW.HANSONEXPERIENCE.COM (klik)

  (alle content van hier vind je daar ook)
  ZIE JE DAAR!
  My Photo

  • grazr

  My Archives Page  Statistics

  Wat lezen bezoekers van deze weblog nog meer?


My Disclaimer